Riksteatern

PARKSOMMAR 2012– Country & Rockabilly Nights i Folkets Park

Dela
Abalone Dots, John Lindberg Trio och Sixten and the Cupcakes turnerar i folkparkerna i sommar med turnén Parksommar 2012 – Country & Rockabilly Nights. Folkets Hus och Parker och Riksteatern presenterar stolt Parksommar 2012. Turnén är möjlig tack vare ett stort ideellt engagemang i de bägge folkrörelserna. Biljetterna släpps den 24 april.

- Parksommar är en efterlängtad Sverigeturné för oss. Vi ser fram emot att möta folkparkspubliken med vår nya platta, tillsammans med de andra banden, säger Louise Holmer från Abalone Dots.

Parksommar som koncept har turnerat i Sveriges folkparker sedan 2007 med artister och band som Moneybrother, Säkert! Bullet, Backyard Babies och Takida. Sommaren 2012 är det rockabilly- och countrymusiken som står i fokus. Tre av landets mest intressanta band i dessa två genrer: Abalone Dots, John Lindberg Trio och Sixten and the Cupcakes, åker på turné till folkparkerna i juli och augusti. Två av banden, John Lindberg Trio och Abalone Dots, är dessutom skivaktuella.

John Lindberg Trio från Gävle har skapat sig ett eget sound där modern rock framgångsrikt blandas med 1950-talets rockabilly. Bandet har tillsammans släppt fyra album, flitigt turnerat sig till en trogen publik och blivit ett av Sveriges mest efterfrågade liveband. Våren 2012 släpps trions femte album med John Lindberg på sång och gitarr, Martin Engström på ståbas och Joakim Dunker på trummor.

Abalone Dots med Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Hogman har släppt två hyllade album som båda gick in som sjundeplaceringar på den svenska albumlistan. Bandet har samarbetat med artister som Marit Bergman och Kristofer Åström, turnerat i Sverige med Lars Winnerbäck och gjort flera turnéer i USA. I tevesammanhang har de bland annat synts i Allsång på Skansen och den 4 februari i år tävlade Abalone Dots i den svenska Melodifestivalen med låten På väg. En ny skiva släpps under våren 2012.

Sixten and the Cupcakes från Alingsås är rockabillybandet där medlemmarna har en snittålder på 14,5 år. Trots bandets ringa medelålder har de gjort sig ett namn som ett makalöst liveband med ett fulländat moget scenframträdande. Jakob Karlberg, Karl Ivert, Joel Jensen och Sixten Börjesson skulle kunna vara hitkörda direkt från Memphis 1956 med Marty McFlys DeLorean. Efter en succé på Södra Teaterns stora scen i Stockholm fick de skivkontrakt direkt. I oktober 2011 släpptes debutplattan Tip Top Mood som spelades in i anrika Atlantis Studio i Stockholm under fem dagar. Albumet producerades av Mikael Herrström (Thåström, Fatboy, Popsicle, Jerry Williams med flera) och Cisela Björklund.

Som bonus blir det skön underhållning i pauserna med konferenciererna The Big Ass BBQ. Humorduon Rebecca Westholm och Angela Wand är både komiker och cirkusartister och har medverkat i flera större Cirkus Cirkör-produktioner, varit konferencierer på svenska och internationella festivaler och representerat Sverige på världsutställningen i Shanghai.

Parksommar Parksommar är en återkommande rocksommarturné i folkparkerna i samarbete mellan Riksteatern och Folkets Hus och Parker. Målet med Parksommar är att återetablera folkparkerna som moderna kulturscener, med pop, rock, poetryslam, nycirkus, ny humor och en hel massa annat.

Bland artisterna som varit på turné med Parksommar under tidigare år märks Moneybrother, Salem Al Fakir, Säkert!, Takida, Backyard Babies, Monika & Filippa, Kalle Haglund, Sirqus Alfon, Burnt Out Punks, Bullet, Crash Diet och Casablanca.

Parksommar 2007 Moneybrother, Salem Al Fakir, Säkert! Monika & Filippa, Kalle Haglund och Sirqus Alfon. Parksommar 2008 Takida, Backyard Babies och Burnt Out Punks. Parksommar 2010 Crash Diet, Bullet och Casablanca. Parksommar 2012 Abalone Dots, John Lindberg Trio och Sixten and the Cupcakes och The Big Ass BBQ.

Biljetterna släpps den 24 april.

Pressbilder: www.fhp.nu/pressbilder

Turnédatum 2012:

Sigurdsgatan 25, Västerås (7/7), Motalaparken (14/7), Storöns Folkpark, Sveg (28/7), Gamleby Folkets Park (8/8), Värnamo Folkets Park (9/8), Karlsholme Folkets Park, Mariestad (10/8), Stortorpsparken, Huddinge (11/8), Folk & Rock, Segmon Folkets Park (17/8), Göteborgs Kulturkalas (19/8).

Kontakter

Presskontakt: Mathias Bohman, kommunikationschef Folkets Hus och Parker 08-452 25 13 mathias.bohman@fhp.nu Mimmi Fristorp, pressansvarig Riksteatern, 08-531 993 54 mimmi.fristorp@riksteatern.se

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye