Riksteatern

Bröderna Lindgren på första stora Sverigeturnén: Välkommen till djungeln

Dela
De vuxna barnfavoriterna Bröderna Lindgren, Andreas och Mathias, tar under hösten med sig artisterna Patrik Arve, Nina Ramsby och Britta Persson på en musikresa över hela Sverige under namnet Välkommen till djungeln. Turnén, som är ett samarbete mellan Riksteatern och Folkets Hus och Parker, blir gängets första längre någonsin och vuxen barnmusik utlovas – för såväl barn som deras föräldrar. Ljud för radio finns att ladda ned. Sverigepremiär i Jokkmokk den 5 oktober.

Låtskrivarduon Bröderna Lindgren har sedan skivdebuten 2007 vunnit en bred publik med sin vuxna barnmusik där de tillsammans med kända svenska sångare och musiker framför låtar som En flugas väg, Vilse och Det är jag som bestämmer. Under hösten tar Riksteatern och Folkets Hus och Parker de skivaktuella bröderna på bandets första stora Sverigeturné under namnet Välkommen till djungeln, en turné som är möjlig tack vare ett stort ideellt engagemang i de bägge folkrörelserna. Med följer de namnkunniga artisterna Nina Ramsby, Britta Persson och Patrik Arve.

- Det var väl på tiden att vi också fick åka på turne´. Det ska bli roligt, och lite nervöst, men mest roligt. Vi hoppas att publiken känner igen många av låtarna, för vi vill gärna att man sjunger med i refrängerna, säger Andreas Lindgren.

Bröderna Lindgrens fem bästa konsertminnen

1. Mathias muttrade precis innan vi skulle gå upp på scen i Vitabergsparken en augustidag att det nog inte hade kommit så många, men sedan visade det sig att det var långt över 3000 personer där. Stämningen beskrevs efteråt som: "Woodstockfestivalen, fast 2011". Patrik Arve ville att så många barn som möjligt skulle komma upp på scenen - och det gjorde dom. Vi fick nästan inte plats själva.

2. På Södra Teatern (maj 2011) dansade folk där man inte trodde det gick att dansa, och väldigt många kunde texterna och sjöng med i låtarna. Ebbot (Lundberg från The Soundtrack of our Lives) hade robotdräkt på sig, tillverkad av delar från vår gamla moped.

3. På Kulturhuset i Stockholm spelade vi några dagar i rad vintern 2010. Där fick vi beröm från en uppspelt sjuåring som sa: "Ni rockar fett!" Sedan fick vi skriva autografer. För att det ska bli rättvist brukar vi också be om autograf från den som frågar.

4. En konsert på Gerlesborgs konstskola i Bohusläns skärgård i juli 2011 var skön. Efter att vi hade spelat gick vi ut tillsammans med barn och vuxna i publiken och fångade krabbor vid bryggan utanför. Men vi släppte tillbaka dom nästan direkt.

5. Matinéföreställningen på Majas vid havet i Varberg i juli 2011 var ren och skär trivsel, som att sitta och spela hemma i vardagsrummet. Och gott kaffe var det också!

Bröderna Lindgren har gjort musiken till filmen Loranga, Masarin och Dartanjang och tv-programmen Bolibompa, Höjdarna och Alram Eest, Bandet har släppt två skivor och är just nu skivaktuella med sin tredje skiva: Med Bröderna Lindgren i tiden som släpps den 3 oktober på skivbolaget brus&knaster.

Britta Persson är en hyllad singer/songwriter med publik över hela världen. Hon har gett ut tre fullängdsalbum: Current Affair Medium Rare (2010), Kill Hollywood Me (2008) och Top Quality Bones and a Little Terrorist (2006)

Patrik Arve är sångare i är sångare i bandet Teddybears STHLM som släppt albumen No More Michael Jackson, Devil's Music, Soft Machine (2006), Fresh (2004), Rock'n'Roll Highschool (2000), I Can't Believe It's Teddybears STHLM (1996), You Are Teddybears (1993)

.

Nina Ramsby har spelat och sjungit i flera olika band och projekt som Salt, Baxter och Grand Tone Music. Hon har släppt flera skivor tillsammans med pianisten och musikern Martin Hederos och även med jazzmusikern Ludvig Berghe.

Se video med Bröderna Lindgren och Britta Persson: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pDl3PllGIaw#!

Se video med Bröderna Lindgren och Nina Ramsby: http://www.youtube.com/watch?v=nKNBhQ1HwTk&feature=relmfu

Se video med Bröderna Lindgren och Patrik Arve:

http://www.youtube.com/watch?v=Hq4w_3xEujQ

Ljud för radio?

Finns för nedladdning. Kontakta camilla.agdur@brusoknaster.se 0704-123484

Turnéplan: Jokkmokk (5/10) Kalix (6/10) Boliden (7/10) Sundsvall (13/10) Örnsköldsvik (14/10) Falköping (27/10) Västra Frölunda (28/10 och 29/10) Uddevalla (30/10) Säter (3/11) Stockholm, Södra Teatern (11/11)

Pressbilder finns för nedladdning på www.riksteatern.se/press

Kontakter

Presskontakt: Mimmi Fristorp, pressansvarig Riksteatern, 08-531 993 54 mimmi.fristorp@riksteatern.se Mathias Bohman, kommunikationschef Folkets Hus och Parker 08-452 25 13 mathias.bohman@fhp.nu

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye