Riksteatern

Riksteatern startar poddradio

Dela
Hur känns det inför en premiär? Läser skådespelare recensioner? Och vad säger du till dem som stått på scen om du inte gillar föreställningen? Det och mer ryms i det första avsnittet av Riksteaterns poddradio. I premiäravsnittet, som nu finns att ladda ned, hörs Claes Göran Jönsson och Petra Bergström från Riksteatern Skåne, artisterna Nina Ramsby och Mathias Lindgren samt Mårten Andersson, Joakim Rindå och Mimmi Fristorp som alla tre jobbar på Riksteatern: som skådespelare, uppdragsledare och pressansvarig

- Genom att göra poddradio och använda sociala medier skapar Riksteatern möjligheter för ännu fler möten mellan medlemmar, konstnärer och publik. Jag tycker att det är viktigt att vi i kulturvärlden öppnar upp, släpper in fler bakom kulisserna och utsätter oss för påverkan. Det ska bli spännande att höra vad lyssnarna tycker, säger Helena Salomonson, Riksteaterns vice vd och ansvarig för Riksteaterns kommunikation.

I Riksteaterns poddradio hörs de återkommande panelmedlemmarna Joakim Rindå, uppdragsledare, Mimmi Fristorp, pressansvarig, och Mårten Andersson, skådespelare, som pratar om olika ämnen i varje avsnitt och som tillsammans samlar in röster från hela Riksteatern: från Riksteteaterföreningar över hela Sverige, från artister och skådespelare som turnerar med Riksteatern och från personer som arbetar för, eller samarbetar med, Riksteatern på olika sätt.

I det allra första avsnittet hörs Petra Bergström, projektledare Riksteatern Skåne, och Claes Göran Jönsson, ordförande i Riksteatern Skåne. Nina Ramsby och Mathias Lindgren som just nu turnerar Sverige runt med turnén ”Bröderna Lindgren - Välkommen till djungeln”.

- Här finns möjligheter för fler att lyssna till Riksteaterns folkrörelse, ideellt arbetande personer och turnerande konstnärer, säger Helena Salomonson.

Riksteaterns poddradio finns nu att ladda ner på Itunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/riksteaterns-poddradio/id575188491

Riksteaterns poddradio är tänkt att återkomma med ett avsnitt i månaden.

Kontakter

För mer information kontakta gärna: Matilda Asp, pressansvarig, tel 08-53199408 eller matilda.asp@riksteatern.se

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye