Riksteatern

Brittiska varitésuccén The Crack på Sverigeturné med Riksteatern

Dela
Brittiska varietén The Crack har fått publiken att jubla på E4 Comedy Festival i London, på världens största teaterfestival i Edinburgh och på Bulmer’s Comedy Festival i Dublin. Nu intar The Crack Sverige. Allt under ledning av Miss Behave som med glitter, svärdslukning och spektakulära tricks härskar över scenen tillsammans med sex andra internationella varietéartister. Sverigepremiär i Skellefteå den 9 april.

- Det blir en explosiv kombination av stand-up, varité, burlesk, komisk performance, udda tricks, kaos och anarki. The Crack är en hyllning till olika slags humor, till det annorlunda och till det originella, säger Amy Saunders - också känd under artistnamnet Miss Behave.

Miss Behave är en karismatisk komedienn med late night-attityd och ”en av de få överlevande kvinnliga svärdslukarna i världen”. Hon har medverkat i The Tonight Show med Jay Leno, varit en del av världssuccéerna La Clique och La Soirée och producerat och medverkat i flera egna shower. Miss Behave är mångsidig, rolig och ovanlig med en tunga lika vass som hennes svärd.

I The Crack blandas världsartister med nya förmågor. Så här beskriver Miss Behave artisterna:

”Jon Hicks har en bred och udda repertoar med nummer som framförs med stil, fingerfärdighet och timing. Mest känd är han kanske för sitt spektakulära sätt att måla. Kalki Hula Girl har en förmåga att trollbinda sin publik. Med punkrockattityd, skicklighet och humor hanterar hon sina rockringar på ett sätt som vi andra bara kan gapa över. Paul Morocco har skapat ”flamen(co)medy”. En kaotisk mix av spansk gitarr, våghalsig jonglering, flamencodans, komedi och galen slapstick. Kiki Kaboom är en fräck, charmig kameleont på den samtida burleskscenen. Teater, show, sång… hon kan allt, och hon framför det på sitt egna smarta, roliga och heta sätt. Mirko är en prisbelönt akrobat, bosatt i Berlin där han tillhör Base Berlin, som är en elitgrupp av varieteartister. Mirko har charm, styrka och är söt som en sockerbit. Mr Jones kombinerar teater, cirkus och gatuteater på sitt eget sätt. Interaktion, timing, improvisation, fysisk handling och universella mänskliga problem är en del av hans framträdanden.”

Observera att föreställningen framförs på engelska

Pressröster om The Crack och Miss Behave The Crack is a juicy slice of late night cabaret. Fun, feisty and fabulous. 4 stars Time Out

The Crack is the more chilled-out cousin of cabaret sensation La Clique Chortle

The Crack, managed to elicit nearly all the different possible categories of human laughter in under two hours Prospect Magazine

Brash, loud and hilarious Fest

A true highlight of the cabaret scene The Times

Puts the risk in risqué The Independent

"Sassy and charismatic" New York Times

Turnéplan: Skellefteå (9/4) Nordmaling (10/4) Östersund (13/4) Sundsvall (14/4) Surahammar (18/4) Stockholm, Södra Teatern (19/4) Gävle (20/4) Linköping (23/4) Falköping (25/4) Halmstad (26/4) Växjö (28/4)

Läs mer om produktionen och ladda ner pressbilder på www.riksteatern.se/press

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta gärna: Johanna Broman, tf Pressansvarig Riksteatern 08-53199052 johanna.broman@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye