Riksteatern

Verksamheten i Södra Teatern blir gemensam organisation

Dela
Riksteaterns styrelse beslutade fredag eftermiddag att slå samman de två verksamheterna - scenutbudet och restaurangverksamheten - som finns inom huset Södra Teatern i en gemensam organisation.

Det blir Riksteaterns dotterbolag Södra Teatern AB, som hittills ansvarat för restaurangverksamheten, som utvidgar sin verksamhet till att även rymma scenutbudet. Genom att samla all verksamhet i ett dotterbolag, Södra Teatern AB, blir det en tydlig ledning med en person som är både VD och Konstnärlig ledare och därigenom bättre förutsättningar att skapa en helhetsupplevelse för publiken, en bättre vardag för medarbetarna i huset och förbättrad ekonomisk styrning. Riksteatern är ägare av aktiebolaget Södra Teatern AB och kommer även i fortsättningen att vara det, och den värdegrund som Riksteatern står för kommer även i fortsättningsvis att genomsyra dotterbolaget Södra Teatern AB.

- Sammanslagningen betyder att organisationen blir tydlig och att verksamheten får rätt förutsättningar att drivas professionellt. Konkret betyder det att Södra Teatern AB tar över all verksamhet i Södra Teatern, säger Riksteaterns VD Birgitta Englin.

Just nu pågår en rekryteringsprocess av en ny VD och Konstnärlig ledare för Södra Teatern AB. Den nya VD: n och Konstnärlige ledaren ska ha kompetens både från konstnärliga sammanhang och från restaurangbranschen, och ska fortsätta leda den mångfacetterade kulturverksamheten på Södra teatern, som är ett av Stockholms äldsta scenkonsthus och en älskad mötesplats för stockholmare, så att alla stockholmare och besökare även framöver får tillgång till kvalitativ scenkonst.

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye