Riksteatern

Riksteatern arbetsbefriar medarbetare

Dela
Riksteatern tog igår onsdag beslut om att arbetsbefria en medarbetare som är korttidsanställd för att arbeta med sommarens projekt Walls of Fame och graffitikollot Art of the Streets Camp.

Anledningen till beslutet är att personen ifråga gjort sig skyldig till skadegörelse och fått böter för detta. Personen, som även arbetar ideellt i Riksteaterföreningen Graffitifrämjandet, har erkänt skadegörelsen.

- Riksteatern tar avstånd från all form av skadegörelse. När vi i går fick veta vad som hänt tog vi i Riksteaterns ledning beslut om att personen skulle arbetsbefrias från sin korttidsanställning hos Riksteatern, säger Birgitta Englin, vd för Riksteatern.

Riksteatern kommer att genomföra Walls of Fame och Art of the Streets Camp i sommar som planerat.

- Walls of Fame och Art of the Streets Camp är viktiga och handlar om konstformen graffiti, vi hyllar kommuner med öppna väggar som erbjuder lagliga möjligheter för både nya och etablerade graffitikonstnärer, säger Birgitta Englin också.

För frågor kontakta: Matilda Asp, 08-531 99 408 eller matilda.asp@riksteatern.se

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye