Riksteatern

Stockholm Street Festival på Sverigeturné

Dela
Nu är det Sveriges tur att få se gatuartisteri när det är som bäst. Efter startskottet i Kungsträdgården åker Stockholm Street Festival ut på Riksteaterturné.

För fjärde året i rad arrangeras Stockholm Street Festival: akrobatik, humor och magi i världsklass på en gata nära dig. Festivalen är tillbaka ännu en sommar för att roa, röra och förföra sin publik, den här gången får också fyra städer i övriga Sverige njuta av gatuartisteri på hög internationell nivå. Funnybones Production presenterar Stockholm Street Festival i Kungsträdgården 5-7 juli, efter startskottet i Kungsträdgården åker festivalen på Riksteaterturné med några av gatans hetaste internationella artister för att underhålla Umeå, Lund, Varberg och Trollhättan. - För en gatuartist är vem som helst publik, alla är inbjudna. Det är ingen som behöver betala entré, uppträdandet är ju en gåva till publiken, som väljer själv om den vill ge en gåva tillbaka i hatten. Men showen ska finnas för alla, det är det fina med gatuartisteri, säger Thorsten Andreassen, festivalens initiativtagare och producent.

Stockholm Street Festival har samlat de roligaste, skickligaste och tokigaste artisterna världen över, de kommer först till Stockholm och åker därefter ut på turné. Förälskas till skrattårar av Pedro Tochas, clownen från Portugal. Nigel Blackstorm flyger från USA för att visa sin heavy magic, och från Kanada kommer Mooky Cornish för att charma till skrattattacker. Från Australien kommer världens starkaste kvinna, Betty Brawn, den finurliga Eloise Green och J-P Koala, som får allt från bollar till yxor att flyga genom luften. Sveriges egen Charlie Caper bjuder på magi av högsta klass, Zack Segelström bjuder på det spektakulära, och vår mångbegåvade Arkadia underhåller er som ingen annan. Artistuppsättningen varierar i de olika städerna. Stockholm Street Festival i Kungsträdgården Stockholm 5-7 juli: Betty Brawn - AUS, Nigel Blackstorm - USA, JP Koala - AUS, Pedro Tochas - POR, Eloise Green - AUS, Arkadia - SWE och Charlie Caper - SWE Stockholm Street Festival on Tour - Riksteaterturné: Umeå 10 juli: Eloise Green, Pedro Tochas, Zack Segelström Lund 17 juli: Eloise Green, Pedro Tochas, Zack Segelström Varberg 18 juli: Mooky Cornish, Pedro Tochas, Zack Segelström Trollhättan 20 juli: Mooky Cornish, Pedro Tochas, Zack Segelström För frågor som gäller press kontakta: Gilda Romero, pressansvarig Riksteatern 08-531 99 354, eller gilda.romero@riksteatern.se Stockholm stad och Stockholms Landstings Kulturförvaltning, samt Stockholm Visitors Board stöder festivalen i Stockholm 5-7 juli 2013.

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye