Riksteatern

Misantropen på storturné

Dela
Den uppdaterade uppsättningen av Molières Misantropen, som är ett samarbete mellan Riksteatern och Kullehusteatern, ger sig under sommaren och hösten ut på stor turné med hela 70 spelplatser runt om i landet.
foto-Predrag-Simicevic
foto-Predrag-Simicevic

I Kullehusteatern och Riksteaterns version av Misantropen har regissören Linda Kulle bearbetat originalmanuset och tillsammans med regikollegan Anita Ekström har hon tagit sig an utmaningen att göra pjäsen relevant för nutidsmänniskan. - Genom att se möjligheterna i karaktärerna och låta dem få utvecklas blir rollporträtten mer komplexa och trovärdiga. Och det gör att helheten blir fräschare, men med samma fantastiska bas att stå på. Allt det maffiga är kvar - fantastiska kostymer, peruk och dans, säger Linda Kulle. Kullehusteatern är kända för sina sprakande uppsättningar och i år har de överträffat sig själva i fråga om praktfulla kläder och peruker och uppsättningen utlovar tänkvärdheter med många skratt. För översättningen står komedinestorn Hans Alfredsson, allt på rim och klingande vers. Det blir en afton rik på färg, lust och dramatik! Uppsättningen turnerar med 30 föreställningar i Roslagen i sommar för att på höstkanten ge sig ut på ytterligare 40 olika spelplatser runt om i landet.

Premiär: 26 juni kl 19.00 i Gregersboda, Bergshamra I rollerna: Per Burell, Maria Selbing, Carl Jacobson, Ida Steén och Anne Kulle Regi: Anita Ekström och Linda Kulle För mer information om turnéplaner gå in på: www.riksteatern.se/misantropen eller www.kullehusteatern.se

För pressbilder, pressbiljetter samt intervjuförfrågningar kontakta: Gilda Romero, pressansvarig Riksteatern 08-531 99 354 eller gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

foto-Predrag-Simicevic
foto-Predrag-Simicevic
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye