Riksteatern

Årets Scandinavian Superjam i Vitabergsparken

Dela
För elfte året i rad anordnar Riksteatern i samarbete med Parkteatern, Scandinavian Superjam i Vitabergsparken i Stockholm. Under två dagar, den 15 och 16 augusti, blir det streetdance, dansbattles, live-dj:s och musik. För tredje året i rad presenteras Power to the People-Battlet där publiken agerar dj:s och välkomnas upp på scen.

Det är dags igen för årets Scandinavian Superjam. Under två dagar fylls Vitabergsparkens läktare av picknickfamiljer, färgglada sneakers, bag in box-hipsters, din mormor och den random personen som alltid like:ar dina FB-inlägg. De och många fler tar med sig sina paraplyer och samlas för att njuta av det årliga streetdance-arrangemanget i parken.

På scen levereras streetdanceshower i världsklass av internationella och svenska dansare.

För tredje året i rad presenteras Power to the People-Battlet där publiken agerar Dj's och välkomnas upp på scen för att utmana dansarna med sin egen valda musik. Dessutom blir det Breaking-battles två mot två med några av Sveriges bästa breakare.

I år presenteras även för första gången på Superjamscenen "All Style Internationel Crew Battle" där fyra utvalda crews från fyra olika platser i världen ställs mot varandra i en oförglömlig, magisk och gåshudsframkallande uppgörelse.

Svett, spänning, feta beats, mysig host, livemusik, instagram-moments och soultrainline för alla utlovas.

Fakta Vad: Scandinavian Superjam Var: Vitabergsparken i Stockholm När: Den 15 och 16 augusti, kl 18.00 båda dagarna Fri entré

Kontakter

Presskontakt Adrian Hörnquist, Pressansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 420, mob: 070-637 59 78 adrian.hornquist@riksteatern.se

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye