Riksteatern

Publikfavoriten Carl-Einar Häckner tillbaka på Riksteatermenyn

Dela
Mellan Carl-Einar Häckner och svenska folket pågår en ömsesidig kärlekshistoria, hösten 2012 turnerade Häckner framgångsrikt land och rike runt med den bejublade Swedish Meatballs med Lingon. Därför är det extra glädjande att föreställningen åter är på Riksteatermenyn.

Swedish Meatballs med Lingon har tidigare spelat med stor framgång i såväl Sverige som Australien och Storbritannien, och nu är det alltså dags för Carl-Einar Häckner att återigen möta en förtjust publik. Precis som tidigare är Swedish Meatballs med Lingon präglad av Häckners speciella förmåga att balansera mellan allvar och skoj, tårar och skratt. Och en hel del överraskningar!

- Jag gillar när det inte går att veta hur det ska bli. Det måste finnas en hemlighet i allt man gör och det blir magiskt när det blir rätt med publiken, säger Carl-Einar Häckner Swedish Meatballs med Lingon har turnépremiär 17 september på Hemsegården, Gotland. - Swedish Meatballs med Lingon är en fantastisk föreställning som tilltalar både gamla och unga och vi är jätteglada över att Carl-Einar Häckner kommer till Sudret, säger Åsa Akre, ordförande i Sudrets Teaterförening som arrangerar turnépremiären. I juni i år belönades Carl-Einar Häckner med Povel Ramels prestigefulla Karamelodiktstipendium, han fick stipendiet för att han ”på ett unikt sätt och med varmt hjärta besjälar en kombination av varieté, vaudeville, cirkus och revy. Med sin trollkonst, sin musik, dikter och galenskap har han format en tradition och satt den i spinn”, som en del av motiveringen löd. Carl-Einar Häckner kommer att uppträda på 30 platser under hösten.

Turnéplan: 17 september Hemse Gotland, 19 september Västervik Stadsteatern, 20 september Valdemarsvik Folkets Hus, 21 september Vadstena , 22 september Ulricehamn Folkets Hus, 24 september Skara, 25 september Alingsås Palladium, 26 september Mölnlycke Kulturhuset, 29 september Stenungsund, 30 september Vänersborg Folkets Hus, 1 oktober Uddevalla Östraboteatern, 2 oktober Falköping Stadsteatern 10 oktober Slite Sliteteatern, 13 oktober Strömsnäsbruk Folkets Hus, 17 oktober Olofström Folkets Hus, 18 oktober Bromölla Humlescenen, 19 oktober Kävlinge Kulturscen, 22 oktober Mjölby Kulturscen, 23 oktober Lindesberg Folkets Hus, 24 oktober Leksand Sveasalen, 26 oktober Enköping Joar Blå, 5 november Hudiksvall, Kulturhuset, 6 november Skönsberg Folkets Hus, 8 november Robertsfors Centrumhuset , 9 november Arvidsjaur Medborgarhuset, 19 november Kalix Folkets Hus, 21 november Malmberget, 22 november Jokkmokk Folkets Hus, 24 november Vilhelmina Folkets Hus, 27 november Nyköpings Teatern. För pressbilder se Riksteaterns mediabank.

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/swedish-meatballs-med-lingon).

Här finns detaljerad turnéplan (http://www.riksteatern.se/swedishmeatballs#turneplan).

Presskontakt: Gilda Romero Pressansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye