Riksteatern

Magnus Aspegren blir ny vd för Riksteatern

Dela
Magnus Aspegren blir ny vd för Riksteatern. Han är i dag rektor på Operahögskolan i Stockholm och tillträder som vd för Riksteatern senast den 1 januari 2014.

- Det är med stor lust och glädje jag tar mig an vd-jobbet på Sveriges smartaste scenkonstorganisation, Riksteatern. Under Birgitta Englins ledning har det lokala och regionala inflytandet stärkts för att genom förankring skapa delaktighet och ett starkt engagemang vilket i sin tur skapar en kvalitativ scenkonst för fler, säger Magnus Aspegren. Jag vill fortsätta arbeta för att Riksteatern blir ett nav för scenkonstens utveckling, där dagens konstnärer kan få en plats för sitt skapande. Ett arbete som bygger på samverkan mellan föreningar, organisationer och konstnärer för att nå så många som möjligt i hela Sverige, säger han. Magnus Aspegren har tidigare varit vd och konstnärlig chef för NorrlandsOperan och vd för Folkoperan. Arbetet har till stora delar handlat om internationell samverkan och genreöverskridande scenkonst. - Med rekryteringen av Magnus Aspegren fortsätter Riksteatern att utvecklas som Sveriges klart ledande arrangör, förmedlare och producent av scenkonst. Jag är glad att vi får en vd med ett starkt ledarskap och tydliga idéer om framtidens scenkonst, säger Joachim Berner, Riksteaterns ordförande. - Magnus Aspegren förstår vikten av en stark folkrörelse och dess betydelse för Riksteatern som fortsatt framgångsrik, säger styrelseledamot Bosse Lundkvist, som suttit med i rekryteringskommittén där även ordförande Joachim Berner, styrelseledamot Malin Holmberg samt personalens representant Jenny Larsson, Teaterförbundet, ingått. För frågor kontakta: Magnus Aspegren, tillträdande vd för Riksteatern, 0706-14 14 64 Joachim Berner, ordförande, Riksteatern, 0706-20 11 50

Presskontakt:

Gilda Romero Pressansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye