Riksteatern

Kenan Doğulu, Turkiets motsvarighet till Robbie Williams, kommer till Cirkus i Stockholm

Dela
För sjätte året i rad anordnar Riksteatern en decemberkonsert med en stor turkisk liveakt. Årets artist Kenan Doğulu är en av Turkiets största popartister med mer än sju miljoner sålda album och miljontals fans runt om i världen. Nu kommer han till Sverige för en exklusiv Riksteaterspelning den 22 december på Cirkus i Stockholm.
foto-Pedro-Gomes
foto-Pedro-Gomes

Kenan Doğulu har sedan sitt första albumsläpp Yaparım Bilirsin 1993 sålt över sju miljoner album och gjort omfattande turnéer i Turkiet och för sina miljontals fans runt om i världen. Med sin låt Shake It Up, Şekerim, representerade han Turkiet i finalen av Eurovision Song Contest 2007 i Helsingfors där han slutade på fjärdeplats. Med otaliga hitlåtar i bagaget kommer han nu till Sverige för en exklusiv Riksteaterspelning den 22 december 2013 på Cirkus i Stockholm.

- Kenan Doğulu otroligt populär i Turkiet, han en väldigt bra musiker som har musiken i generna, säger Alcin Hafif i Turkisk-Svenska Riksteaterföreningen. Och han är också populär för att han har en sådan värme, han har alltid ett leende på läpparna och han lever inget typsikt rockstjärneliv. Det ska bli så roligt att se honom uppträda i Stockholm, säger hon.

Konserten arrangeras i samarbete med Turkisk-Svenska Riksteaterföreningen.

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/kenan-dogulu).

För mer detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/kenandogulu).

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

foto-Pedro-Gomes
foto-Pedro-Gomes
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye