Riksteatern

Spännande sagostund om vattnets betydelse

Dela
Vilket vatten kan man dricka egentligen? Och vad behöver vi vattnet till? I Riksteaterns Tyst Teaters uppsättning Sagosäcken är miljön i fokus. Med nyfikenhet och humor bjuds publiken med i vattnets tidlösa kretslopp. Sagosäcken har Riksteaterpremiär nu på söndag den 16 mars.
foto-Urban-Jörén
foto-Urban-Jörén

I Sagosäcken (http://www.riksteatern.se/sagosacken) får barnen får följa med på en fartfylld resa. Skådespelarna utforskar vattnets olika skepnader, genom olika skeenden och äventyr. Tillsammans med publiken funderar de kring frågor som vilket vatten man kan dricka? Hur går det med vattnet om vi slänger farliga saker i toaletten? Och vad behöver vi egentligen ha vattnet till? Sagosäcken spelas på teckenspråk och handlar om vattendroppens kretslopp och vad som händer med vår jord om vi inte tar bättre hand om den. Josette Bushell-Mingo regisserar föreställningen med Gunilla Vestin Wallin och Robert Fransson i rollerna som Anna och Erik.

- Vatten är det vackraste och viktigaste vi har, och miljöfrågor kan vara lustfyllda, säger Sagosäckens regissör Josette Bushell-Mingo. Berättelser och sagor är ett sätt att påminna oss om att vi alla hör ihop, säger hon.

Turnén besöker 15 orter, med premiär söndag den 16 mars på Sunnerstaskolan (http://skola.uppsala.se/sv/Sunnerstaskolan/Start/) i Uppsala med Uppsalas Dövas Förening (http://www.uldf.se/) som arrangör

Om Sagosäcken: Sagosäcken är en odyssé genom tid och rum där vattnets oumbärliga kraft belyses från många håll och kanter. Två skådespelare spelar två magiska historier på teckenspråk. Medverkande: Gunilla Vestin-Wallin och Robert Fransson Regi: Josette Bushell-Mingo Idé och manus: Mette Marqvardsen Turnéplan: Stockholm, Bromma, Uppsala, Örebro, Gnesta, Borlänge, Leksand, Umeå, Västra Frölunda, Vänersborg, Jönköping, Göteborg, Hässleholm, Lund och Malmö

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/sagosacken).

För mer detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/sagosacken#turneplan).

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

foto-Urban-Jörén
foto-Urban-Jörén
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye