Riksteatern

Det är dyrt att vara fattig till Stockholm

Dela
Den 7 april framförs Riksteaterns Det är dyrt att vara fattig (http://www.riksteatern.se/fattig) på Kägelbanan, Södra Teatern i Stockholm. Kvällen inleds med en läsning om barnfattigdom följt av ett publiksamtal, medverkar gör bland annat skådespelarna Johannes Wanselow och Sanna Sundqvist. Efteråt blir det artistframträdanden med Vic Vem, Johan Alander, Shazaam, Anna Sise och Wefring, med Lo Kauppi som konferencier.

Riksteatern, Majblomman (http://www.majblomman.se/) och Rädda Barnen (http://www.raddabarnen.se/om-oss/) har skapat projektet Det är dyrt att vara fattig för att synliggöra konsekvenser av barnfattigdom. Det är dyrt att vara fattig kan närmast beskrivas som ett turnerande manus baserat på 6 röster. Föreställningen turnerar just nu runt om i landet och har fått stor medial uppmärksamhet. Totalt medverkar 120 personer under turnén som läser manus baserat på barns egna upplevelser om barnfattigdom och dess konsekvenser.

- Vi hoppas att föreställningen tas emot lika väl i Stockholm som i de hittills genomförda orterna, säger initiativtagaren Anna-Karin Palm på Riksteatern. Vårt mål är att göra barnfattigdom pratbart och se till att skolan blir avgiftsfri, vilket den ska vara enligt lag, säger hon.

Moderator för läsningarna är Vivian Cardinal, senast aktuell på Riksteatern våren 2013 med kritiker- och publiksuccén B.U.S! Brun utan sol.

Innan föreställningen hålls en konferens om barnfattigdom som syftar till att ytterligare diskutera konsekvenserna av barnfattigdom. Se hela programmet här (http://www.riksteatern.se/sites/default/files/Produktioner/Inbjudan%20till%207%20april.pdf).

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye