Riksteatern

Linda Pira, Stor och The Salazar Brothers möter morgondagens musikstjärnor i unik workshop

Dela
Linda Pira, Stor och The Salazar Brothers turnerar tillsammans med Riksteatern och Folkets Hus och Parker med en unik inspirationsworkshop där de hjälper framtidens musikskapare att göra musikdrömmar till verklighet.

När The Latin Kings släppte sin låt Snubben för 20 år sedan skulle hiphop-Sverige aldrig mer bli sig likt. Nu delar producenterna bakom The Latin Kings, tillsammans med Linda Pira och Stor med sig av sin kunskap till landets ungdomar i en unik workshop. Unga musikintresserade i Stockholm, Malmö, Göteborg och Eskilstuna får under en halvdag lära sig hur man bygger låtar, skriver texter och ta plats på scen.

Linda Pira om workshopen:

- Det känns otroligt kul att kunna åka ut och inspirera andra, säger hon. Jag hade önskat att någon gjort det när jag var ung, säger Pira.

The Salazar Brothers (http://thesalazarbrothers.blogspot.se/) har under de senaste två decennierna producerat musik som genererat Grammisar, P3 Guld-priser och kritikernas ros. The Salazar Brothers har över tjugo års erfarenhet av musikskapande och prisvinnande produktioner, och bröderna var med och lade grunden till det som är svensk hiphop idag.

Linda Pira låter som ingen annan. Hon är hård, petar naglarna med stilett och på debuten, dubbelsingeln Bang Bang / Bäng Bäng läser hon lusen av alla. För det är vad hon gör bäst, med ett flyt och en attityd som andra bara kan drömma om.

Stor är 26 år och redan veteran. När hans andra album Nya Skolans Ledare kom 2009 skrevs den svenska rapkartan om omedelbart. Och när hans tredje album Shere Khan XIII kom i maj i år höll många kollektivt andan.

Bakom workshopen står Luger (http://thesalazarbrothers.blogspot.se/), Folkets Hus och Parker (http://www.fhp.nu/) och Riksteatern (http://www.riksteatern.se/) tillsammans med The Salazar Brothers .

Turnéplan: 16 juni Malmö, Motettens Folkets Hus, 17 juni, Göteborg, Backa Folkets Hus, 18 juni, Göteborg, Tidsnätverket Bergsjön, 23 juni, Eskilstuna, Kulturhuset Royal, 24 juni, Stockholm, Rågsved Folkets Hus

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/redline-workshop).

För mer detaljerad turnéplan se Rikstearns web (http://www.riksteatern.se/redline#turneplan).

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

För att se alla Riksteaterns och Folkets Hus och Parkers gemensamma produktioner se www.vipresenterar.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye