Riksteatern

Trolläventyr om att våga vara sig själv

Dela
Det är inte så lätt att försöka bli något man inte är. Och kanske är det inte heller det man ska sträva efter? Möt trollet Klumpekloss som med nyfikenhet, värme och humor får barn och vuxna att förstå att alla är okej precis som de är. Klumpekloss har premiär 13 juli i Nyköping och turnerar sedan vidare med Riksteatern och Folkets hus och Parker.
Foto-MartinSkoog
Foto-MartinSkoog

Hur ska trollet Klumpekloss göra när hon fascineras av människor och vill vara som de? Trots att det kanske inte alls passar Klumpekloss egentligen? Föreställningen Klumpekloss vill visa stora och små att alla är okej precis som de är. Klumpekloss har premiär 13 juli i Nävekvarn, Nyköping och turnerar sedan vidare med Riksteatern och Folkets hus och Parker fram till och med november. Före och efter föreställningen bjuds publiken på en interaktiv mini-utställning där man får tillgång till Klumpekloss värld.

Om Klumpekloss: I en grotta långt in i skogen bor Klumpekloss med sitt barn och sin vän räven Yvis. Klumpekloss tittar med nyfikenhet på människor och vill vara gärna försöka bli som dem. Efter bästa förmåga försöker hon härma människornas beteende. Bland annat byter hon ut sin egen unge mot ett människobarn, något hon snart ångrar. Föreställningen pågår i ungefär 40 minuter och lämpar sig för barn mellan 4-9 år. Före och efter föreställningen bjuds publiken på en interaktiv mini-utställning där man får tillgång till Klumpekloss värld.

Hanna Z och Bert Gradin står för gestaltning, dockframställning och scenbild. Krister Lindgren regisserar.

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/klumpekloss).

För detaljerad turnéplan se Folkets Hus och Parkers webb (http://www.fhp.nu/Hem/Alla-evenemang/Barn-och-familj/Klumpekloss/?tab=dates).

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

För information om alla Riksteaterns och Folkets Hus och Parkers gemensamma produktioner se: www.vipresenterar.se

Bilder

Foto-MartinSkoog
Foto-MartinSkoog
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye