Riksteatern

Tre hyllade soloartister delar scen

Dela
Det blir ett spännande möte när folkkära artisterna Emil Jensen, Pernilla Andersson och Mikael Wiehe delar scen för första gången. Artisterna kommer turnera med Riksteatern och Folkets Hus och Parker under sommaren, den 18 juli är det premiär i Alvesta.
Foto-Anna-Huerta
Foto-Anna-Huerta

I år är det dags för tre av Sveriges mest älskade soloartister att för första gången stå på scen ihop. Emil Jensen, Pernilla Andersson och Mikael Wiehe turnerar med Ensamma tillsammans, och de kommer bjuda på en alldeles speciell folkparkskväll med noga utvalda låtar och mellansnack om det som betyder något, det som gör ont eller får oss att skratta. Så här säger artisterna om den gemensamma turné: Pernilla Andersson: - Att åka ut med Mikael och Emil är som att förena nytta med nöje. Fantastisk musik och text blandas med viktiga samtal om saker som faktiskt betyder något. Att dessutom få göra det i Sveriges folkparker är en ära, så mycket musikhistoria som finns där är svårt att hitta någon annanstans.

Mikael Wiehe: - Sedan jag såg Emil Jensen första gången i Stockholm hösten 2003 är jag en av hans största beundrare. Han skriver fantastiska sånger och är en mästare på mellansnack och Pernilla Andersson, med sin fina röst och sina bra sånger, är precis vad som behövs för att fullända den här föreställningen.

Emil Jensen: - Inför denna turné lyssnade jag förstås in mig lite extra på både Pernilla och Mikael, och även om jag hört och gillar dem sen tidigare, upptäckte jag ännu en gång, och ännu lite mer, vilka fantastiska artister de är. Folkparkerna blir nog också som en liten kär återupptäckt, jag spelade i folkparkerna under Cykelturnén jag gjorde 2007 och har saknat de kulörta lyktorna sen dess.

Om Jensen, Andersson och Wiehe - Ensamma tillsammans: En alldeles speciell folkparkskväll - tre stora soloartister delar scen i sommar. En akustisk och stämningsfull spelning med noga utvalda låtar och mellansnack om det som betyder något, det som gör ont eller får oss att skratta.

Turnéplan: 18 juli Tyrolens Vänner, Alvesta, 19 juli Folkets Park Parkfesten, Nora, 2 augusti Lilltorpet, Falun, 9 augusti Folk och Rockfestival, Segmon, 15 augusti Brunnspark Kvitterplatsen, Ronneby, 16 augusti Folkets Hus Kulturhuset, Sävsjö, 23 augusti Karlsholme Folkets Park, Mariestad.

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/jensen-andersson-wiehe).

För mer detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/ensammatillsammans#turneplan).

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

För information om alla produktioner, se www.vipresenterar.se

Bilder

Foto-Anna-Huerta
Foto-Anna-Huerta
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye