Riksteatern

Riksteaterpremiär av prisbelönta La Soirée

Dela
I La Soirée samsas varietévärldens crème de la crème, där exeptionella artister och vågade nummer från hela världen blandas till en läcker coctail av cabaret, ny burlesk och modern varieté. Riksteaterpremiär i Umeå ikväll.

Omöjliga att beskriva, omöjliga att motstå. Välkommen in i den ljuvligt dekadenta värld där La Soirée regerar! Här får det häpnadsväckande, det underhållande och det kittlande farliga sin plats i strålkastarljuset. I La Soirée samsas varietévärldens crème de la crème, där exceptionella artister och vågade nummer från hela världen blandas till en läcker cocktail av cabaret, ny burlesk, cirkus sideshow och modern varieté. La Soirée tar de sammetsdraperade vaudevillesalongernas forna glitter, glamour och dekadens rakt in i 2014 och bjuder på hämningslös underhållning. La Soirée kommer att ha premiär under nycirkusfestivalen i Umeå för att sedan spela på ett flertal orter i Sverige.

Om La Soirée:

Den spektakulära familjen La Soirée förnyar sig ständigt och har slagit publikrekord i Europa, USA och Australien. De har överösts med priser och utmärkelser, bland annat Best Show vid Londons Cabaret Awards och en Olivier Award i kategorin Best Entertainment. I ensemblen ingår bland andra Ursula Martinez, vars striptease är kultförklarad och undra på det! Hon tar dig med på en resa som de flesta artister inte ens skulle våga tänka på. The English Gents, med total kontroll, styrka och balans gör de otroliga konster samtidigt som de nonchalant puffar på en pipa eller bläddrar i tidningen. Naturligtvis oklanderligt klädda i kritstreck och hatt, God Save the Queen! David & Fofo - två av Sveriges mest framgångsrika artister inom nycirkus med en bakgrund från Cirkus Cirkör. De gjorde succé inför utsålda hus med La Soirée på Operahuset i Sydney i våras med sina inspirerande akter som innehåller pingpongbollar, jonglering, akrobatik och trapetskonst.

Turnéplan: 29 Augusti - 7 September - Umeå (Nycirkusfestival) 12 - 14 September - Halmstad (Stationsparken) 18 September - 4 Oktober - Stockholm (Tyrol) 7 - 9 Oktober - Lund (Stadshallen)

För pressbilder se Riksteaterns mediabank.

För mer detaljerad turnéplan se Riksteaterns web.

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye