Riksteatern

Riksteatern och Södra Teatern presenterar stolt: Valvakan

Dela
Vad kan vara bättre än att följa rösträkningen tillsammans med vänner och omgiven av fantastisk kultur? Kvällen den 14 september anordnar Riksteatern och Södra Teatern valvaka och fyller huset med scenkonst, samtal och musik. Bland annat kommer konstgruppen Ful och The Knife framföra sin hyllade föreställning Europa, Europa.

Kvällen på Södra Teatern börjar med två angelägna föreställningar om demokrati och mänskliga rättigheter. På Stora Scen visas den omtalade Europa, Europa samt Vem är folk? ur föreställningen Den svenska demokratins historia. Därefter tar Johanna Palmström över och leder ett samtal om kulturpolitik idag och imorgon. Ejve Åhlsten från humorgruppen Sirqus Alfon dyker upp under samtalet och visar livegrafer från valresultaten med hjälp av legoklossar.

Valbaren i Södra Bar öppnar redan kl 16:00 och håller öppet fram till 01:00. I baren kommer humorgruppen Lobbyn tillsammans med Per Wernolf att underhålla under kvällen och framåt natten kliver artisten och DJ:n Sibille Attar in bakom skivspelarna och styr upp dansgolv de sista självande timmarna.

- Riksteatern har alltid, och kommer också fortsätta att ta ett stort samhällsansvar genom scenkonst. Men det största ansvaret man har som medborgare är att rösta, säger Magnus Aspegren, vd för Riksteatern. När vi väl gått och röstat vill Riksteatern fira det genom att bjuda på en fantastisk kväll, säger han.

- Södra Teatern är ett öppet och inkluderande nöjespalats som välkomnar alla som välkomnar alla. Därför är denna valvaka viktig och det känns viktigt att vi öppnar huset och valvakar tillsammans, berättar Ingmari Pagenkemper, VD på Södra Teatern.

Valvaketider på Stora Scen

18:00- 18:15 - Vem är folk? ur föreställningen Den svenska demokratins historia

19:00-20:30 - Konstgruppen Ful och the Knife ger: Europa, Europa

21:00-22:00 - Panelsamtal med Johanna Palmström som moderator. Livegrafer med Ejve Åhlsten.

Alla biljettintäkter går oavkortat välgörande ändamål. Fri entré till panelsamtalet samt efterföljande program i Södra Bar!

Valvakan forsätter därefter i Södra Bar

22.00-23.00 - Politisk standup med humorgruppen Lobbyn feat. Per Wernolf

23.00-01.00 - SVT:s valbevakning streamad på duk utan ljud

23.00-01.00 - DJ Sibille Attar

Om Den svenska demokratins historia Den svenska demokratins historia handlar om svenskheten och demokratin och historieskrivningen. Dess problem och potential. Troja är politiska scenkonstnärer eller scenkonstnärliga politiker. De är ett kollektiv av kulturarbetare, en häst av trä, miljonärer i en prekär situation och nödvändigt naiva.

Om Europa, Europa Med tårtor, nyskriven musik av The Knife, vogueing och kärlek hyllar denna antinationalistiska kabaré alla de hjältar som möter EU:s gränser. En unik scenkonstupplevelse om vår tids stora humanitära katastrof - migrationspolitiken.

Presskontakt: Riksteatern: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Södra Teatern: Gustav Idhammar Pressansvarig Södra Teatern Mobil: 070-637 59 78 gustav.idhammar@sodrateatern.com

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye