Riksteatern

Drömsk berättelse för de små om att utmana sina rädslor

Dela
Ett barn träffar på en ensam häst i skogen. Men finns hästen på riktigt? Hästen, skogen, hemligheten är en berättelse för om att bli vän med det man är rädd för och om att man faktiskt vågar mycket mer än man tror. Föreställningen spelas för lågstadieelever under våren och har Riksteaterpremiär i Hallunda 19 januari.
foto urban jören
foto urban jören

Ett barn cyklar vilse och upptäcker en plats i skogen där allt kan hända. Plötsligt får skogen får liv och blir magisk, där kan man låtsas att man är modig och glömma bort hur allt brukar vara. Där kan man helt plötsligt träffa en häst på rymmen. Men hästar ska väl inte gå runt alldeles ensamma i skogen heller? Hästen, skogen, hemligheten handlar om att man vågar mycket mer än man tror och också om den starka relation man kan ha med ett djur.

- I Hästen, skogen, hemligheten får vi följa berättelsen om ett barn i möte med en häst, hästen blir en symbol för barnets rädslor och önskningar, säger pjäsens regissör Olle Törnqvist. Det här mötet som sker på barnets egna villkor gör att det växer och vågar övervinna sina rädslor, säger han.

Hästen, skogen, hemligheten har urpremiär på Riksteatern i Hallunda 19 januari och kommer att spelas för lågstadieelever under våren.

Om Hästen skogen hemligheten: Föreställningen tar med både stora och små på en resa genom känslor vi alla kan känna igen: längtan efter att något fantastiskt ska hända och att vi ska förändras. Pjäsen riktar sig till lågstadiet och är specialskriven av Camilla Blomqvist för Sandra Malmquist, som sedan många år tillhör Riksteaterns fasta ensemble. Olle Törnqvist har tidigare regisserat bland annat Förödelsedagsbarnet, Surrender, Banankontakt och Får i stövlar för Riksteatern.

Skådespelare: Sandra Malmquist Manus: Camilla Blomqvist Regi: Olle Törnqvist Scenografi & kostymdesign: Zofi Nilsson Videodesign: Johan Söderberg Ljuddesign: Göran Stegborn Dramaturg: Gustav Tegby Foto: Urban Jörén

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/hasten-skogen-hemligheten).

För mer detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/h%C3%A4sten#turneplan).

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

foto urban jören
foto urban jören
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye