Riksteatern

Ordkonstnären Kalle Haglund är tillbaka!

Dela
Komikern och ordkonstnären Kalle Haglund gör efterlängtad comeback med enmansföreställningen Kalle Haglund …och den stora skogen. Genom att väva samman vardagliga betraktelser och poesi med absurt stora livsfrågor intar han en unik plats på den svenska humorscenen. Riksteaterpremiär 17 februari i Skövde.
foto-Jonte-Wentzel
foto-Jonte-Wentzel

Kalle Haglunds har en helt egen plats på den svenska humorscenen, hans föreställningar är så långt man kan komma från ironi och grabbighet. Med en mix av komik, ord, poesi, livets absurditeter förtrollar han kritikerna och lyckas skaka om en hel teatersalong som får glänta på dörren till Kalles rika inre värld. Med stor igenkänning förmedlar han en bild av sig själv som man, pappa, artist och medborgare.

- Min föreställning handlar om det läskiga i att våga ta sig själv på allvar, och om hur otroligt borgerligt det ibland kan kännas att äta frukost. Kanske om att våga bli vuxen helt enkelt, säger Kalle Haglund. Jag har aldrig varit så väl förberedd inför en turné som jag är denna gång och det känns faktiskt ganska olycksbådande, säger han.

Om Kalle Haglund …och den stora skogen Många män har stått på scenen inom humorgenren men få gör det med samma briljanta ödmjukhet som Kalle Haglund. Genom att ta sin berättelse bortom ironi och istället fördjupa bilden av det samhälle vi lever i väcker Kalle och hans texter de små detaljerna till liv.

Kalle Haglund har tidigare gjort föreställningar som Vem har lurat alla barnen? tillsammans med artisten Laleh och Lätt autistiska särintressen med musikern Markus Jägerstedt. Han har även skrivit boken Mellanstadier, manus till filmen Lycka till och ta hand om varandra.

Pressröster om Kalle Haglund ...och den stora skogen:

”Kalle Haglund är lätt att älska.”…”Han är ett slags geni.” ”…en lära om hur man med ytterst små och vardagliga medel fångar en storartad, närmast metafysisk humor.” - SvD

Medverkande: Kalle Haglund Konstnärligt öga: Mattias Lech

Turnéplan: Skövde, Lidköping, Kungsbacka, Växjö, Kalmar, Kristianstad, Lund, Ystad, Linköping, Tierp, Norrtälje, Södertälje, Falun, Tumba, Umeå, Luleå, Piteå, Haparanda, Hudiksvall, Slite, Ljungby, Råå, Arvika, Ytterjärna, Norrköping, Stockholm, Östersund.

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/kalle-haglund).

För detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/kallehaglund#turneplan).

Presskontakt: Gilda Romero PR- ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

foto-Jonte-Wentzel
foto-Jonte-Wentzel
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye