Riksteatern

Skandinaviska musiklegender på Riksteaterturné

Dela
Danska rockdrottningen Sanne Salomonsen och musikernas favoritmusiker Mats Ronander bjuder i vår på en energifylld helkväll tillsammans med musikern Benneth Fagerlund. Hits, humor och personliga anekdoter utlovas i denna föreställning som åker på Riksteaterturné med start i Enköping 1 mars.
foto-Urban-Jören
foto-Urban-Jören

Den jeg elsker, Kött och blod, Gör mig lycklig nu… Många är de välkända låtar som artisterna Salomonsen, Ronander och Fagerlund har gett oss genom åren. I mars åker de på en Riksteaterturné där de tillsammans kommer att uppträda, det blir berättelser och musik från fyra händelserika decennier på och bakom scenen. Både från Sannes och Mats respektive solokarriärer och dessutom från Mats Ronanders arbeten med artister som ABBA, Ted Gärdestad, Ulf Lundell och Eric Clapton.

- Det blir en underbar turnévår!, säger Mats Ronander. Scenerna runt om i landet kommer att brinna av närhet, kärlek och musikaliska äventyr, säger han.

Benneth Fagerlund:

- Sanne och Mats är artister i världsklass, riktigt gedigna, säger han. Sanne har en unik ställning som sångerska och Mats har ett helt eget språk när han sjunger och spelar, de är fantastiska, fortsätter Fagerlund.

Sanne Salomonsen är just nu aktuell i Melodifestivalen på SVT och Benneth Fagerlund har tidigare har varit musikaliskt ansvarig för Riksteaterns succéföreställningar med bland andra Lill-Babs, Lasse Berghagen och Ronny Eriksson.

Medverkande: Sanne Salomonsen, Mats Ronander och Benneth Fagerlund Turnéplan: Enköping, Nyköping, Motala, Falköping, Jönköping, Karlskrona, Ängelholm, Kristianstad, Hässleholm, Kalmar, Skövde, Söderhamn, Ljusdal, Kiruna, Jokkmokk, Boden, Arvidsjaur, Lycksele, Skellefteå, Nordmaling, Arboga, Borlänge, Vansbro, Avesta, Surahammar, Säffle, Uddevalla, Kungälv, Tidaholm, Varberg, Skillingaryd, Mönsterås, Ystad, Eskilstuna, Tumba, Södertälje, Finspång, Östersund, Örnsköldsvik

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/sanne-salomonsen-mats-ronander-benneth-fagerlund).

För mer detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/sannematsbenneth).

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

foto-Urban-Jören
foto-Urban-Jören
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye