Riksteatern

Infotainment om livet som dövblind

Dela
Sarah Remgren gillar att idrotta, gå på krogen, umgås med vänner och laga mat, precis som vilken 28-åring som helst. Enda skillnaden är att Sarah är dövblind. I stand up-föreställningen Jag är Sarah berättar hon själv om sitt liv - allt med humor, skärpa och självdistans. Nu åker föreställningen ut på Riksteaterturné, premiär i Örebro 10 april.

Hon är en stolt skåning, adopterad från Sydkorea och sedan tio år boende i Örebro. På det stora hela är Sarah Remgren som vilken 28-årig tjej som helst, med den stora skillnaden att hon är dövblind sedan födseln. Och så är hon en obotlig optimist som ser komik och möjligheter i nästan allt - till och med de fördomar hon möter i sin vardag, både som adopterad och som dövblind. Nu har Sarah skrivit en föreställning som bottnar i en livslust hon gärna sprider vidare till andra.

- Humor är en viktig del av livet. Jag sitter och skrattar för mig själv varje dag, säger Sarah Remgren. Allt behöver inte vara perfekt för att vi ska kunna njuta och ha kul, fortsätter hon.

I föreställningen Jag är Sarah delar hon med sig av sin historia med engagemang, självdistans och en stor portion humor. Hon berättar om trösklar och hinder i vardagen, men också om kärleken till livet, till sig själv, sin familj och sin sambo. Allt får plats i denna personliga och livsbejakande föreställning, där Sarah är berättare och huvudperson.

Om Jag är Sarah Jag är Sarah är en infotainment- och stand up-föreställning där information och kunskap blandas med skratt. Den ger publiken ett nytt perspektiv på dövblindas liv och utmanar till kontakt med de fördomar vi själva inte visste att vi hade. Pjäsen är skriven av Sarah Remgren med dramaturgstöd av Mikael Wranell. För regi står Josette Bushell-Mingo, konstnärlig ledare för Riksteaterns Tyst Teater.

Medverkande: Sarah Remgren Regi: Josette Bushell-Mingo

Turnéplan: Örebro, Nässjö, Kalmar, Lund, Strängnäs, Göteborg, Stockholm, Leksand, Sundsvall, Härnösand, Umeå, Skellefteå. Vilhelmina och Norrtälje

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye