Riksteatern

Tidlöst drama om förbjuden passion

Dela
Hur långt är en människa beredd att gå för att få den hon älskar? Sylvi är ett drivet drama om åtrå, kärlek och desperat längtan som i vår åker på Riksteaterturné. Premiär i Hallunda den 8 april.

Sylvi är ung, vild och uttråkad. Hon vill älska och bli älskad, men är fångad i ett kärlekslöst äktenskap med en man som är gammal nog att vara hennes far. Så möter hon barndomsvännen Victor och allt ställs på ända. Minna Canths var feminist och långt före sin tid. När hennes pjäs Sylvi hade urpremiär 1893 på Svenska teatern i Helsingfors fick den ett fantastiskt mottagande men ansågs samtidigt vara mycket kontroversiell och skapade stora diskussioner. Riksteaterns uppsättning regisseras av prisbelönte Mikko Roiha, känd för sina moderna tolkningar av finska klassiker.

Om Sylvi: Sylvi är ett unikt samarbete mellan de sju teatrarna Riksteatern, Klockriketeatern, Kokkolan Kaupunginteatteri, Savonlinnan Teatteri, Wasa Teater, Åbo Svenska Teater och Vapaa Teatteri. Skådespelarna spelar på sina modersmål svenska och finska och föreställningen textas till båda språken.

Medverkande: Pia Andersson, Lina Ekblad, Lasse Fagerström, Mervi Koskinen, Matti Raita Regi och scenografi: Mikko Roiha Musik: Matti Raita Kostym: Taina Sivonen

Turnéplan: Hallunda, Södertälje, Värnamo, Växjö, Kristianstad, Uddevalla, Degerfors, Motala, Västerås, Linköping, Falun, Söderhamn, Kiruna och Haparanda

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/sylvi).

För mer detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/forestallningar/sylvi).

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 070-528 99 15 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye