Riksteatern

Berit Högman blir Riksteaterns nya styrelseordförande

Dela
Idag tillkännager Kulturdepartementet att Berit Högman efterträder Joachim Berner som ordförande för Riksteaterns styrelse. Berit Högman är riksdagsledamot samt vice gruppledare för socialdemokraterna i riksdagen.

Imorgon startar Riksteaterns kongress i Göteborg, som äger rum var fjärde år. Och idag tillkännager Kulturdepartementet att det blir riksdagsledamoten Berit Högman som kommer att leda Riksteaterns styrelse efter avgående Joachim Berner.

Riksteaterns vd Magnus Aspegren om utnämnandet av Berit Högman:

- Jag tror att ett av Riksteaterns framgångsrecept handlar om att ständigt vara i rörelse, och att ständigt utmanar bilden av vad en folkrörelse är. När nu Riksteatern tar nästa steg i att bjuda in fler medmänniskor, fler konstnärer, fler medskapande till vår rörelse, så känns det fantastiskt att få en ordförande som är så stadigt förankrad i folkrörelsen, och med ett så vinnande kulturintresse som Berit Högman, säger Magnus Aspegren.

Berit Högman:

- Jag håller med Riksteaterns grundare, socialdemokraten Arthur Engberg, och kulturminister Alice Bah Kuhnke: kultur är alldeles för viktigt för att förbehållas människor i staden. Riksteatern är en folkrörelse med en mycket viktig uppgift, att ge människor i hela landet tillgång till scenkonst. Jag är otroligt glad över förtroendet att få vara en del av det uppdraget, säger Berit Högman.

Om Berit Högman: Berit Högman född 1958 i norra Värmland, har varit riksdagsledamot sedan 2002, och har bland annat varit ordförande i riksdagens kulturutskott. Hon är vice gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen.

Om Riksteaterns kongress: Riksteaterns kongress äger rum vart fjärde år och fredagen den 8 maj samlar sig Riksteatern i Göteborg. Över 400 ombud från Riksteaterföreningar i hela landet samlas under en helg för att besluta om Riksteaterns riktning framåt.

Presskontakt: Gilda Romero PR-ansvarig Riksteatern Tel: 08-531 99 354 Mobil: 073-764 43 83 gilda.romero@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye