Riksteatern

Bakgårdens Orkester - en hundmusikal av Lotta Olsson och Jojje Wadenius

Dela
När folkkära dramatikern, poeten och författaren Lotta Olsson och musikern och kompositören Jojje Wadenius gör gemensam sak blir resultatet en föreställning för hela familjen med härlig musik, spännande handling och roliga hundkaraktärer. Premiär 28 juli i Falun, på Lilltorpet.
Foto-Britt-Mattsson
Foto-Britt-Mattsson

Bakgårdens Orkester är en varm berättelse om kompisgänget där hundarnas olika personligheter och fördomar ibland spelar dem spratt. Föreställningen passar nyfikna smååringar och nyfikna stora från sex år. På en sliten bakgård någonstans samlas varje dag ett gäng hundar för att ingå i Bakgårdens Orkester. Det är polishunden Zorro och den tjusiga pudeln Fifi, det är Tuffen, Balalajka Bastard, Taxen Maximilian och den stolte Sankt Bernahardshunden Bernadotte. Ett brokigt gäng som inte alltid är överens men som alltid är överens om att lösa vad än det kan vara för problem som dyker upp. Idag introducerar Bernadotte en tävling, samtidigt som Fifis nya vackra halsband plötsligt försvinner.

- Det ska bli väldigt roligt att ge sig ut på sommarturné och möta publiken i hela landet. Vi ser också fram emot att spela på utomhusscener, det är nytt och spännande för oss, säger Marie Skönblom som medverkar i föreställningen.

Bakom föreställningen står Skottes Musikteater i Gävle, en av landets äldsta fria teatergrupper med drygt 30 år och närmare 100 uppsättningar på nacken. Medverkande: Marie Skönblom, Sara Fridholm, Anne Lie Hedin, Mats Jadin, Ove Zacco Andersson och Kalle Zerpe. Regi: Olle Törnquist. Produktionen erbjuds av Riksteatern och Folkets Hus och Parker i samarbete med Skottes Musikteater.

Sagt om föreställningen: ”Vov, så bra! Lotta Olsson och Jojje Wadenius ska vara lyckliga för att Skottes Musikteater finns. Vilken annan ensemble skulle kunna förvalta detta material?Alla Sveriges barn förtjänar att få se "Bakgårdens Orkester" som svänger lika mycket som en glad hundsvans." - Kristian Ekenberg, Arbetarbladet

”En underbar bakgård! Skottes atmosfär är sig likt. Både femåringar, nioåringar och vuxna sitter fascinerade. Att fokuset varit på just detta, att nå hela familjen, är något som framgår från första stund. En perfekt familjeföreställning som bara kommer att bli vassare med tiden." - Li Oskarson Kindstrand, Gefle Dagblad

Turnéplan, med reservation för ändringar: 28/7 Falun, Lilltorpet, 29/7 Dala-Floda, Strandbackens Folkpark, 30/7 Tumba, Hågelbyparken, 4/8 Örebro, Wadköping, 6/8 Blädinge, Tyrolen Folkpark, 7/8 Målilla, Hembygdspark, 8/8 Södra regionen, 9/8 Malmö, Folkets Park, 17/10 Sandviken, Folkets Hus, 18/10 Leksand, Sveasalen

För pressbilder se Riksteaterns mediabank (http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/bakgardens-orkester).

För mer detaljerad turnéplan se Riksteaterns web (http://www.riksteatern.se/forestallningar/bakgardens-orkester).

Presskontakt: Johanna Broman Vik. PR-ansvarig Riksteatern Telefon: 072-309 78 01 johanna.broman@riksteatern.se

Bilder

Foto-Britt-Mattsson
Foto-Britt-Mattsson
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye