Riksteatern

Samuel Fröler blir googlebar i humorföreställning

Dela

[image]

Den 1 mars är det premiär för Riksteaterns produktion Du är väl Googlebar, lille vän! Den humoristiska föreställningen, där Samuel Fröler spelar huvudrollen som utbränd gymnasielärare, berör både meningen med livet som meningen med arbetslivet och hur man egentligen bygger upp sig själv på nytt.

I föreställningen får vi träffa den utbrände gymnasieläraren Birger som plötsligt befinner sig själv i situationen där han måste återskapa sig själv. Med hjälp av en ung karriärscoach samt en ny kostym från Acne ska Birger återigen bli attraktiv på arbetsmarknaden.

Vad händer när du hamnar på fel sida av arbetsmarknaden och märker att tiden sprungit ifrån dig? Och vilken användning du egentligen kan ha av all ny teknik när du inte förstår den? Samuel Fröler spelar med värme den utdaterade högstadieläraren Birger som försöker anpassa sig till den nya tiden.

- Jag tror att många i alla fall delvis kan känna igen sig i Birger, att inte helt och hållet ha allt som krävs och känna att man inte riktigt hänger med, menar Samuel Fröler. Alla har säkert googlat sig själv någon gång och tänk om antalet träffar plötsligt var livsviktigt.

I Ylva Lööfs humoristiska satir över vår samtid får vi reflektera över den nya tidens arbetsmarknad, där det enda som räknas är hur många träffar du får när du googlar dig själv. Publiken får svar på hur man överlever på en arbetsmarknad som premierar det unga, hippa och högteknologiska.

- Vi har försökt att med värme och humor diskutera ett problem som finns i dagens samhälle, där människor helt enkelt kan bli för gamla för arbetsmarknaden och där det också finns en ”lösning” på det, en lösning som dock inte passar alla, säger Ann Petrén, vars regidebut var just Du är väl googlebar, lille vän!

Samuel Fröler slog igenom 1989 som flygaren Gösta Nilsson i Lars Molins TV-serie Tre kärlekar och har sedan dess varit med i ett stort antal pjäser, filmer och TV-serier. Bland annat har Samuel Fröler spelat i Till det som är vackert och Livvakterna.

Du är väl googlebar, lille vän! spelades första gången 2014 då den togs väl emot av både publik och recensenter. Nu sätts den återigen upp av Riksteatern i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Föreställningen spelas runt om i landet 1 mars till 24 april.

Premiär den 1 mars 2016. Manus: Ylva Lööf, Regi: Ann Petrén, Scenografi och kostym: Maria Geber, Musik: Fredrik Meyer, Koreografi: Catharina Allvin.

För fullständig turnélista:

http://www.riksteatern.se/googlebar

På scen: Samuel Fröler. Samuel Fröler slog igenom 1989 som flygaren Gösta Nilsson i Lars Molins TV-serie Tre kärlekar och har sedan dess varit med i ett stort antal pjäser, filmer och TV-serier. Bland annat har Samuel Fröler spelat i Till det som är vackert och Livvakterna.

Regi: Ann Petrén

Producent: Riksteatern

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye