Riksteatern

Prisbelönt operakör på turné Riksteatern

Dela

[image]

Den prisbelönta kören Cape Town Opera blandar afrikanska sångskatten med amerikansk gospel och opera i föreställningen African Angels. Mellan den 12 och den 16 april turnerar föreställningen med Riksteatern.

Cape Town Operas kör vann det prestigefyllda Årets operakör i 2013 års International Opera Award och har på kort tid blivit en av de starkast lysande operakörerna i världen. Deras föreställning African Angels har med sin breda repertoar och fartfyllda scenshow rönt stor uppmärksamhet både i kåkstäderna i Johannesburg och på konserthus med Berlins filharmoniker.

Med teatraliska och dansanta inslag tar den arton personer starka sydafrikanska kören med publiken på en sprudlande musikalisk resa. Från Gershwins Summertime och Plenty of nuttin ur Porgy och Bess, till traditionella gospels som The Battle of Jericho och klassiska operaverk som Va Pensiero från Nabucco. Ackompanjerade av piano och trummor utlovas en körkonsert långt utöver det vanliga.

Riksteaterns turné med African Angels pågår den 12 till den 16 april och besöker Jönköping, Vara och Stockholm. Se turnéplanen på http://www.riksteatern.se/forestallningar/african-angels

Fakta

African Angels med Cape Town Opera

Cape Town Opera körledare: Marvin Kernelle

Konstnärlig ledare: Roy Hunter

Regi och koreografi: Jacki Job

Musikalisk ledare och pianist: Stefan Lombard

Produktion: Cape Town Opera

Medverkande på scen:

Soprano; Babongile Manga, Pumza Mxinwa, Linda Nteleza, Portia Shwana och Bukelwa Velem.

Mezzo-soprano; Nolubabalo Mdayi, Fikile Mtetwa, Pelisa Myendeki och Nonkululeko Nkwinti.

Tenor; Lusindiso Dubula, Vuyisa Jack, Monwabisi Lindi, Siphesihle Mdena och Mlungiseleli Nqadini.

Bass/baritone; Lungile Halam, Paul Madibeng, Thando Mpushe och Sandile Sikhosana.

Presskontakt

Amanda Borg

073 541 28 58

press@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye