Riksteatern

Riksteatern på turné med De omöjliga möjligheternas hus

Dela
Med hjälp av kartongbitar, ljudeffekter och publiken skapas den magiska föreställningen De omöjliga möjligheternas hus. Det är första gången pjäsen spelas på svenska. Bakom föreställningen står det uppmärksammade engelska teaterkompaniet Forced Entertainment.
Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G

I De omöjliga möjligheternas hus får vi följa en flicka när hon letar efter sin borttappade spindelkompis. Sökandet går genom ett mycket märkvärdigt hus och längs med labyrintiska korridorer. På vägen träffar hon komiska fåglar, en talande mus och ett inte så läskigt spöke.

Med ljudeffekter och projektioner skapar de två skådespelarna föreställningen genom att fånga upp de projicerade bilderna på kartongskivor och ställa sig frågor som, hur högt kan en skrapande mus låta? I fokus står mötet med publiken, vilket ger föreställningen en interaktiv dimension.

- De omöjliga möjligheternas hus lyfter fram berättelsen, aktörerna och oss i publiken på ett sätt där vi blir medskapande och involverade. Det är situationer mellan de vuxna karaktärerna som skapar komik och igenkänning för den unga publiken. Och det är spänningen i berättelsen som får oss alla att undra hur det ska gå, säger Bengt Andersson, konstnärlig ledare för Barn & Unga på Riksteatern.

Teaterkompaniet Forced Entertainment startade 1984 och De omöjliga möjligheternas hus (The Impossible Possible House) är deras första pjäs för barn. Den möttes av idel lovord vid premiären på Barbican i London i december 2014. Bilderna i föreställningen, animerade bilder/collage och foton, är skapade av den hyllade konstnären Vlatka Horvat. Forced Entertainment tilldelades i mars i år världens främsta teaterpris, det internationella Ibsenpriset.

Medverkande Ana Stanisic, Linn Bjørnvik Grøder

Idé och regi Forced Entertainment , Terry O'Connor

Biträdande regissör Pelle Hanæus

Illustratör/bild Vlatka Horvat

Premiär 12 september, Norrtälje

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/forestallningar/de-omojliga-mojligheternas-hus/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/de-omojliga-mojligheternas-hus

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye