Riksteatern

Riksteatern på turné med De omöjliga möjligheternas hus

Dela
Med hjälp av kartongbitar, ljudeffekter och publiken skapas den magiska föreställningen De omöjliga möjligheternas hus. Det är första gången pjäsen spelas på svenska. Bakom föreställningen står det uppmärksammade engelska teaterkompaniet Forced Entertainment.
Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G

I De omöjliga möjligheternas hus får vi följa en flicka när hon letar efter sin borttappade spindelkompis. Sökandet går genom ett mycket märkvärdigt hus och längs med labyrintiska korridorer. På vägen träffar hon komiska fåglar, en talande mus och ett inte så läskigt spöke.

Med ljudeffekter och projektioner skapar de två skådespelarna föreställningen genom att fånga upp de projicerade bilderna på kartongskivor och ställa sig frågor som, hur högt kan en skrapande mus låta? I fokus står mötet med publiken, vilket ger föreställningen en interaktiv dimension.

- De omöjliga möjligheternas hus lyfter fram berättelsen, aktörerna och oss i publiken på ett sätt där vi blir medskapande och involverade. Det är situationer mellan de vuxna karaktärerna som skapar komik och igenkänning för den unga publiken. Och det är spänningen i berättelsen som får oss alla att undra hur det ska gå, säger Bengt Andersson, konstnärlig ledare för Barn & Unga på Riksteatern.

Teaterkompaniet Forced Entertainment startade 1984 och De omöjliga möjligheternas hus (The Impossible Possible House) är deras första pjäs för barn. Den möttes av idel lovord vid premiären på Barbican i London i december 2014. Bilderna i föreställningen, animerade bilder/collage och foton, är skapade av den hyllade konstnären Vlatka Horvat. Forced Entertainment tilldelades i mars i år världens främsta teaterpris, det internationella Ibsenpriset.

Medverkande Ana Stanisic, Linn Bjørnvik Grøder

Idé och regi Forced Entertainment , Terry O'Connor

Biträdande regissör Pelle Hanæus

Illustratör/bild Vlatka Horvat

Premiär 12 september, Norrtälje

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/forestallningar/de-omojliga-mojligheternas-hus/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/de-omojliga-mojligheternas-hus

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Riksteaterturné för succépjäs om förbjuden kärlek i 50-talets Västerbotten29.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Vajlett och Rut är en förbjuden kärlekshistoria i en frireligiös by i 50-talets Västerbotten. En ung nyinflyttad lärarinna och en kortklippt postfröken fattar tycke för varandra. Men samtidigt som känslorna växer mellan dem växer skvallret och rädslan för att bli avslöjade. I regi av Karin Enberg, dramatiserad av Ninna Tersman efter Karin Alfredssons böcker. Ett samarbete mellan Riksteatern och Västerbottensteatern. Turnépremiär med Riksteatern, 3 mars Strängnäs.

P3 Dokumentär blir scenföreställning med Riksteatern – Gängkrigets start27.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är en varm sommardag 2001. Näsets badplats i Göteborg är fylld med badande människor när plötsligt skarpa skott börjar studsa mellan klipporna. De här händelserna handlar P3 Dokumentärs "Skotten på Näsetbadet och gängkrigets start” om. I samarbete med Riksteatern får nu dokumentären en helt ny form och gestaltas av skådespelare. Turnépremiär på Stora Teatern i Göteborg den 14 mars.

Ny rapport: Svenskarna vill ta del av mer scenkonst – ekonomin håller oss tillbaka21.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Hela sju av tio svenskar önskar att de oftare tog del av teater, dans och annan scenkonst. Främsta hindret är ekonomi, följt av utbud och tidsbrist. Det visar en ny landsomfattande undersökning från Riksteatern som kartlagt allmänhetens relation till scenkonst. Om svenska folket själva får välja ska det vara mer kärlek, musik och politik på scen och de kändisar man allra helst sitter i salongen med är Marianne Mörck och Jonathan Unge.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye