Riksteatern

Turnéstart för Hallå! Popmusik, kickar å kläder med Magnus Uggla

Dela
Magnus Ugglas monolog Hallå! Popmusik, kickar å kläder har hyllats av både publiken och kritikerna. Nu åker den efterlängtade föreställningen på turné med Riksteatern och spelar på ett 10-tal orter runt om landet.
Fotograf: Mats Bäcker
Fotograf: Mats Bäcker

Hallå! Popmusik, kickar å kläder är Magnus Ugglas självbiografiska monolog om hur karriären startade en gång i tiden och andra höjdpunkter från karriären. I föreställningen berättar Uggla personligt om sin uppväxt, hur popmusiken förändrat hans liv, det stora genombrottet bland mycket annat. En intim föreställning där Uggla även, tillsammans med tre musiker, framför låtar från samma tid. För manus står Martin Luuk och föreställningen är regisserad av Sunil Munshi.

- För andra gången knyts säcken ihop. Första gången var i maj när föreställningen gästspelade på Dramaten, där jag för 40 år sedan var med i Folk och rövare i Kamomilla stad. Nu ska jag äntligen ut på turné med Riksteatern, där hade jag min första och enda fasta anställning någonsin som vaktmästarbiträde 1970, säger Magnus Uggla.

Föreställningen hyllades av en enig kritikerkår när den hade urpremiär på Teater Galeasen i oktober 2015. Hallå! Popmusik, kickar å kläder blev även en stor publiksuccé och har även spelats på Orionteatern, Lorensbergsteatern och gästspelat på Dramaten. Riksteaterns turné sträcker sig under november månad med ett 10-tal spelorter runt om i landet, med stort publiktryck på många orter.

Turnépremiär i Linköping den 3 november.

Medverkande Magnus Uggla Anders Nygårds (musiker) Rickard Nilsson (musiker) Nadia Hamouchi (musiker) Regi Sunil Munshi Manus Martin Luuk Scenografi/scenbild Sunil Munshi Ljuddesign Jan Apelholm Kostym Dennis Bröchner Ljusdesign Tobias Hallgren

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/uggla

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/halla-2

Kontakter

För mer inforamtion: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Mats Bäcker
Fotograf: Mats Bäcker
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye