Riksteatern

Häpnadsväckande nycirkus på Sverigeturné

Dela
Nu kommer den hyllade australienska nycirkusgruppen Circa till Riksteatern med What Will Have Been - en föreställning som tänjer på gränserna för vad människokroppen kan göra. På scen står tre akrobater och en violinist som bjuder på ett spännande möte mellan banbrytande cirkuskonster och livemusik.
Fotograf: Andy Phillipson
Fotograf: Andy Phillipson

Nycirkusgruppen Circa är tillbaka i Sverige. Nu med föreställningen What Will Have Been som under april turnerar med Riksteatern. Föreställningen är skapad av Circas konstnärliga ledare Yaron Lifschitz och framförs av tre medlemmar från den världskända gruppen. De ackompanjeras av en violinist som också är med på scen.

- Föreställningen är som en muskel - den expanderar, drar ihop sig, lyfter, kastar, tar ett språng och brister. Men den kan även sammanföra och beröra, säger Yaron Lifschitz, konstnärlig ledare på Circa.

Circa är kända för sina banbrytande uppsättningar och i What Will Have Been utmanar akrobaterna vad nycirkus är när de tänjer på gränserna för vad som fysiskt är möjligt. What Will Have Been är även en föreställning om passion och oväntade känslor.

- What Will Have Been visar att kroppen kan kommunicera, att känslor och styrka, sårbarhet och makt, öppenhet och bestämdhet inte är varandras motsatser. Vi människor försöker att reducera saker och ting för att göra dem begripliga. Även om det är mer intressant vilka vi är än vad vi försöker att vara, är det allra viktigaste av allt vad vi kan åstadkomma, säger Yaron Lifschitz.

Circa turnerade med Riksteatern första gången 2011 och är en världskänd nycirkusgrupp. De har turnerat i 33 länder på sex olika kontinenter. De är kända för att kombinera poetisk, fysisk skönhet, extraordinär cirkuskonst och en fördjupad användning av ljud, ljus och projektion.

Premiär den 4 april i Östersund

Medverkande Lauren Herley, Daniel O’Brien, Keaton Hentoff-Killian och Lachlan O'Donnell (violinist)

Konstnärlig ledare Yaron Lifschitz Ljusdesign/teknisk samordnare Jason Organ Kostymdesign Libby McDonnell Scenografi Jason Organ och Yaron Lifschitz

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/whatwillhavebeen

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/what-will-have-been

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Andy Phillipson
Fotograf: Andy Phillipson
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye