Riksteatern

Radiokorrespondenterna på turné med Riksteatern

Dela
I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack, är det viktigare än någonsin att journalister finns på plats och rapporterar om det som sker. För tredje året i rad turnerar Riksteatern och Sveriges Radio med en föreställning där Radiokorrespondenternas verklighet och erfarenheter står i centrum.
Fotograf: Mattias Ahlm
Fotograf: Mattias Ahlm

─ Genom vår utrikesrapportering kommer lyssnarna nära de dramatiska händelserna. De får höra rösterna och möta människorna som berörs. Vår förhoppning är att det bidrar till att göra världen lite mer begriplig. Det är riktigt roligt att ännu en gång kunna välkomna allmänheten att träffa våra duktiga korrespondenter, säger Ginna Lindberg, utrikeschef Ekot, Sveriges Radio.

Sveriges Radio har under flera år satsat på att bygga ut sin utrikesbevakning och har idag Nordens största utrikesredaktion. Den 23 augusti välkomnas allmänheten till Södra Teatern i Stockholm där de får möta och ställa frågor till 22 av Sveriges utrikeskorrespondenter. Därefter fortsätter turnén ute i landet. Tolv orter kommer att få möta och diskutera världshändelser som präglat året tillsammans med två speciellt inbjudna korrespondenter.

Turnéstart för Förstå världen - Möt Radiokorrespondenterna är i Surahammar den 28 augusti.

Turnéplan: 28 augusti, Surahammar, Folkets Hus, Surateatern 29 augusti, Luleå, Kulturens Hus, Restaurangscenen 30 augusti, Umeå, Vävenscenen, scenen 4 september, Linköping, Nationernas Hus, Forumteatern 5 september, Vara, Folkhögskolan 7 september, Nyköping, Stora Torget 11 september, Växjö, Växjö Konserthus, Christina Nilsson-salen 12 september, Kalmar, Kalmarsalen, Romanhallen 13 september, Karlskrona, Konserthusteatern 14 september, Sundsvall, Skönsbergs Folkets Hus 19 september, Göteborg, Stora Teatern 20 september, Lund, Lunds Stadsteater

För mer information: http://www.riksteatern.se/forestallningar/forsta-varlden---mot-radiokorrenspodenterna

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/forsta-varlden-mot-radiokorrespondenterna

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Mattias Ahlm
Fotograf: Mattias Ahlm
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum