Riksteatern

Radiokorrespondenterna på turné med Riksteatern

Dela
I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack, är det viktigare än någonsin att journalister finns på plats och rapporterar om det som sker. För tredje året i rad turnerar Riksteatern och Sveriges Radio med en föreställning där Radiokorrespondenternas verklighet och erfarenheter står i centrum.
Fotograf: Mattias Ahlm
Fotograf: Mattias Ahlm

─ Genom vår utrikesrapportering kommer lyssnarna nära de dramatiska händelserna. De får höra rösterna och möta människorna som berörs. Vår förhoppning är att det bidrar till att göra världen lite mer begriplig. Det är riktigt roligt att ännu en gång kunna välkomna allmänheten att träffa våra duktiga korrespondenter, säger Ginna Lindberg, utrikeschef Ekot, Sveriges Radio.

Sveriges Radio har under flera år satsat på att bygga ut sin utrikesbevakning och har idag Nordens största utrikesredaktion. Den 23 augusti välkomnas allmänheten till Södra Teatern i Stockholm där de får möta och ställa frågor till 22 av Sveriges utrikeskorrespondenter. Därefter fortsätter turnén ute i landet. Tolv orter kommer att få möta och diskutera världshändelser som präglat året tillsammans med två speciellt inbjudna korrespondenter.

Turnéstart för Förstå världen - Möt Radiokorrespondenterna är i Surahammar den 28 augusti.

Turnéplan: 28 augusti, Surahammar, Folkets Hus, Surateatern 29 augusti, Luleå, Kulturens Hus, Restaurangscenen 30 augusti, Umeå, Vävenscenen, scenen 4 september, Linköping, Nationernas Hus, Forumteatern 5 september, Vara, Folkhögskolan 7 september, Nyköping, Stora Torget 11 september, Växjö, Växjö Konserthus, Christina Nilsson-salen 12 september, Kalmar, Kalmarsalen, Romanhallen 13 september, Karlskrona, Konserthusteatern 14 september, Sundsvall, Skönsbergs Folkets Hus 19 september, Göteborg, Stora Teatern 20 september, Lund, Lunds Stadsteater

För mer information: http://www.riksteatern.se/forestallningar/forsta-varlden---mot-radiokorrenspodenterna

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/forsta-varlden-mot-radiokorrespondenterna

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Mattias Ahlm
Fotograf: Mattias Ahlm
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye