Riksteatern

Wolff på turné med Brels sista föreställning

Dela
På toppen av sin karriär, 37 år gammal, stod 60-tals ikonen, sångaren och musikern Jacques Brel på scen för sista gången. 50 år senare framträdde Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern med låtar från Brels sista föreställning. Nu är succéföreställningen tillbaka och Wolff ger sig ut på turné med Riksteatern.

- Jag har varit ett fan av Brel sen tonåren. Jag satt i källaren till vårt mexitegelhus i Karlstad, helt besatt av hans musik. Jag kommer hela tiden tillbaka till honom, då det alltid finns något nytt att upptäcka, säger Rikard Wolff.

Jacques Brel, räknas till den moderna chansonens mästare och har influerat och tolkats av mängder av artister. 1978 gick Jacques Brel ur tiden efter sviterna av lungcancer. Samma år klev Rikard Wolff upp på Skara skolscen och gjorde sitt första framträdande sjungandes just Brel. Den sista föreställningen - Wolff sjunger Brel är en scenisk konsert där Rikard Wolff tillsammans med musiker tolkar Brels sista föreställning.

- Det ska bli underbart att resa i Sverige med Brel. Han hade ett humanistiskt hjärta vilket vi behöver i dessa tider. Jag hoppas publiken får med sig det jag fick; värmen, kärleken till livet, kärleken till människan och att aldrig upphöra att drömma en omöjlig dröm, säger Rikard.

Den sista föreställningen - Wolff sjunger Brel hade premiär på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm den 5 december 2015 och har hyllats av både publik och recensenter. Turnén med Den sista föreställningen - Wolff sjunger Brel är ett samarbete med Kulturhuset Stadsteatern och har premiär den 5 september i Umeå.

Medverkande

Rikard Wolff Kapellmästare, klaviatur Johan Graden Bas, gitarr, tuba Oscar Schönning Dragspel Love Meyersson/ Sofia Winiarski Blåssektion Per ”Texas” Johansson Trummor, slagverk Konrad Agnas

Regi Rikard Wolff och Linus Fellbom Scenografi och ljus Linus Fellbom Kapellmästare Johan Graden Kostym Julia Przedmojska Mask Maria Reis Projektioner Sebastian Kihlstrand Sufflör och produktionsassistent Rickard Karlsson

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/forestallningar/den-sista-forestallningen--wolff-sjunger-brel

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/den-sista-forestallningen-wolff-sjunger-brel

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye