Riksteatern

Drömmar bortom gränser i fartfylld komedi

Dela
I höst åker den humoristiska föreställningen Kultakausi – Strålande tider på Riksteaterturné. En fartfylld berättelse om en grupp människor på resa mot sina drömmars land. Föreställningen är en del av Finlands 100-årsjubileum.
Fotograf: Ia Samoil
Fotograf: Ia Samoil

Mitt ute på havet gungar en färja över den gräns i havet som en gång dragits mellan två länder. Ombord finns passagerare som alla fantiserar om sina drömmars land. Några längtar hem, några längtar bort och i ett konferensrum finns ett gäng toppolitiker som jobbar på att stärka landets varumärke, återuppliva guldåldern och få landet på fötter igen.

- I dagens samhälle känns det som att alla hysteriskt marknadsför sig själva. Nästan som att de är rädda för att glömmas bort om de inte gör det. Denna ängslighet är det komiska som för karaktärerna samman i den här föreställningen, säger Jukka Heinänen, regissör och dramatiker.

Med humor undersöker Kultakausi - Strålande tider nationalitetsidén, hemlandet samt gränsernas betydelse - både på det personliga planet och som nation.

- I år fylls hela Finland med massa versioner av våra nationella klassiker. Med Kultakausi - Strålande tider ville vi gå i en annan riktning vilket resulterade i att vi firar vårt jubileumsår med en fartfylld, ganska galen komedi med överraskande vändningar, säger Jukka Heinänen.

Föreställningen är en samproduktion mellan Riksteatern, Kajana stadsteater, Kemi stadsteater, Norrbottensteatern och Uleåborgs stadsteater.

Föreställningen spelas på finska och textas till svenska.

Premiär den 6 september i Hallunda

Medverkande Annina Rokka, Mikko Korsulainen, Perttu Hallikainen, Satu Tala och Kimmo Tetri

Regi Riku Innamaa och Jukka Heinänen Manus Riku Innamaa och Jukka Heinänen i samarbete med Jani Lohikari Scenograf Riitta Raunio Ljud, ljus och video design Juha Tuisku

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/stralandetider

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/kultakausistralande-tider

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Ia Samoil
Fotograf: Ia Samoil
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum