Riksteatern

Nationalteatern i Sarajevo på turné med Riksteatern

Dela
Nationalteatern i Sarajevo gästar Sverige med teaterversionen av kultfilmen Balkanspionen. Det blir underhållande satir och många skratt när Balkanspionen i Sarajevo åker ut på Riksteaterturné.
Balkanspionen i Sarajevo
Balkanspionen i Sarajevo

Under september månad gör föreställningen några nedslag runt om i landet och bjuder en bosnisktalande publik på en berättelse som många känner väl igen från filmen Balkanspionen från 1984. Balkanspionen i Sarajevo är en modern, intensiv och underhållande satir.

Föreställningen utspelar sig i Bosnien-Hercegovina men har även koppling till grannländerna i närområdet och deras politiker. En berättelse om vardag, global terrorism, nostalgi, skuldkänsla, grundlösa anklagelser och andra problem som vi människor står inför. Balkanspionen i Sarajevo öppnar upp för skratt men även reflektion över viktiga frågor kopplat till områdets nutida historia.

Föreställningen spelas på bosniska och kommer under turnén att besöka Kalmar, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Turnépremiär den 23 september i Kalmar

Medverkande

Izudin Bajrovic, Ejla Bavcic Tarakcija, Aldin Omerovic, Zana Marjanovic och Milan Pavlovic

Författare Dusan Kovacevic Regi och adaptation Sulejman Kupusovic Scenografi och kostym Mariela Margeta Hasimbegovic

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/forestallningar/balkanspionen-i-sarajevo/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/balkanspionen-i-sarajevo

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Balkanspionen i Sarajevo
Balkanspionen i Sarajevo
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

P3 Dokumentär blir scenföreställning med Riksteatern – Gängkrigets start27.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är en varm sommardag 2001. Näsets badplats i Göteborg är fylld med badande människor när plötsligt skarpa skott börjar studsa mellan klipporna. De här händelserna handlar P3 Dokumentärs "Skotten på Näsetbadet och gängkrigets start” om. I samarbete med Riksteatern får nu dokumentären en helt ny form och gestaltas av skådespelare. Turnépremiär på Stora Teatern i Göteborg den 14 mars.

Ny rapport: Svenskarna vill ta del av mer scenkonst – ekonomin håller oss tillbaka21.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Hela sju av tio svenskar önskar att de oftare tog del av teater, dans och annan scenkonst. Främsta hindret är ekonomi, följt av utbud och tidsbrist. Det visar en ny landsomfattande undersökning från Riksteatern som kartlagt allmänhetens relation till scenkonst. Om svenska folket själva får välja ska det vara mer kärlek, musik och politik på scen och de kändisar man allra helst sitter i salongen med är Marianne Mörck och Jonathan Unge.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye