Riksteatern

Magisk dansresa som utmanar – succéföreställning tillbaka

Dela
Riksteaterns succéföreställning Intergalactic Underwater Palace är tillbaka. En cool, lekfull och medryckande dansföreställning där barnen bjuds in att vara en del av upplevelsen. Cirka 3000 barn i Sverige kommer att se och vara en del av vad koreografen Sebastian Matthias, född och uppvuxen i Tyskland, beskriver som en ”scf-fi ritual”. Premiär i Sundsvall 1 februari.
Foto-Urban-Joren
Foto-Urban-Joren

Donuts, marshmallows och bönpåsar. I Intergalactic Underwater Palace tar publiken plats på humoristiskt utformade puffar. På ett lekfullt sätt påverkar varje person i rummet varandras upplevelser. Det blir en interaktiv lek med musik, ljus och scenografi.

- Jag är intresserad av hur rörelser runt omkring oss kan påverka oss och hur vi genom dessa rörelser kan få barn att upptäcka dansen. Jag har inspirerats av lekar och rollspel med målsättningen att barnen inte bara ska se dans utan även fysiskt få uppleva den, säger Sebastian Matthias, koreograf.

Intergalactic Underwater Palace är en dansföreställning för mellanstadiet som utmanar sinnena och skapar en resa genom en annan galax. Hur känns min kropp under vatten? Hur skulle en robot bete sig i ett kungligt palats? Kan vi bara föreställa oss det, eller kan vi faktiskt också uppleva det?

- Barnens skratt, nervositet och hur de har beskrivit föreställningen som ”läskigt bra” har varit en väldigt direkt belöning. Jag hoppas att denna typ av interaktiva föreställning av samtida dans kan öppna upp ögonen för att publiken får se en annan typ av dans, fortsätter Sebastian Matthias.

Föreställningen kommer under våren att turnera med skolföreställningar för mellanstadieelever men gör även två offentliga föreställningar på Artipelag. Intergalactic Underwater Palace är en samproduktion mellan Riksteatern och Cullbergbaletten.

Premiär 1 februari i Sundsvall

Medverkande

Originaluppsättningen 2015 framfördes av dansarna David Nondorf, Oskar Landström, Malika Ali, Madeleine Tell och kompositören Ida Lundén. 2018 framförs verket av en delvis ny ensemble.

Dansare David Nondorf, Malika Ali, Madeleine Tell och Gerard Sangrá Navarro* Musiker Ida Lundén/Anne Pajunen Tekniker Holger Tistad/ Odd Weigel *Praktikant från Codarts

Koreograf Sebastian Matthias Koreografiassistent Isaac Spencer Scenograf & kostymör Johanna Mårtensson Scenograf - och kostymassistent Tora Kirchmeier Ljusdesign Holger Tistad Tonsättare Ida Lundén Mask Eva Rizell

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/intergalactic-underwater-palace/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/intergalactic-underwater-palace

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 637 59 40

Bilder

Foto-Urban-Joren
Foto-Urban-Joren
Ladda ned bild
Intergalactic-Underwater-Palace-Foto-Urban-Joren-5
Intergalactic-Underwater-Palace-Foto-Urban-Joren-5
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Ny rapport: Svenskarna vill ta del av mer scenkonst – ekonomin håller oss tillbaka21.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Hela sju av tio svenskar önskar att de oftare tog del av teater, dans och annan scenkonst. Främsta hindret är ekonomi, följt av utbud och tidsbrist. Det visar en ny landsomfattande undersökning från Riksteatern som kartlagt allmänhetens relation till scenkonst. Om svenska folket själva får välja ska det vara mer kärlek, musik och politik på scen och de kändisar man allra helst sitter i salongen med är Marianne Mörck och Jonathan Unge.

Svart humor i succémonolog om att överleva tonåren19.2.2024 10:21:44 CET | Pressmeddelande

Instructions for a Teenage Armageddon spelade för utsålda hus för den unga publiken i London. En drastisk och rapp monolog om Eileen som är tretton år när hennes syster går bort i anorexia. Hur överlever man det kaos som tonåren kan vara? Pjäsen är skriven av den brittiska dramatikern Rosie Day. I regi av Josefin Ankarberg i en svensk översättning och iscensättning. På scen Alexandra Nordberg. Premiär 27 februari i Halmstad.

Premiär för brännande aktuellt drama om massakern i det palestinska flyktinglägret Tel al- Zaatar och dagens Gaza16.2.2024 13:17:44 CET | Pressmeddelande

Kassettbanden är en verklighetsbaserad soloföreställning av den libanesiska dramatikern Chrystèle Khodr. I pjäsen väver hon ihop sin släkthistoria från krigets Libanon 1976 med svenska vittnesmål från massakern i det palestinska flyktinglägret Tel al-Zaatar samma år. Under arbetet med pjäsen skrevs hela manuset om för Gaza. Kassettbanden har premiär 23 februari i Sollefteå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye