Riksteatern

De redan frälsta har fått 3 148 personer att engagera sig

Dela
Kritikerrosade föreställningen De redan frälsta med Familjen Kaos åker nu på turné efter tio spelningar på Södra Teatern. Under föreställningarna i Stockholm valde över tre tusen personer ur publiken att vara med i en aktion genom att skicka in brev till Finansutskottet.
Fotograf: Sara P Borgström
Fotograf: Sara P Borgström

Familjen Kaos, bestående av Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén, frälser just nu Sverige med sin nya föreställning som turnerar med Riksteatern. Föreställningen är regisserad av Astrid Menasanch Tobieson. Med siktet inställt på valet vill det konstnärliga teamet bakom föreställningen förmedla budskapet att alla har makt och att det inte behöver ta så lång tid att engagera sig.

- På teatern skapas en berättelse i samma rum som publiken. I år åker vi ut i Sverige och möter tiotusentals människor. Frågan har för oss varit: vad vill vi skapa för berättelse med publiken den här gången? Det är enkelt. Det är den om makt och engagemang. Politiker, förbered er! Vi har redan påbörjat vår valturné, säger Familjen Kaos och Astrid Menasanch Tobieson.

I föreställningen diskuteras bland annat skatteflyktingar och Panamaskandalen och publiken får möjligheten att själva tycka till om det som hänt. Detta genom att skicka ett brev till Finansutskottet i Sveriges riksdag. Breven samlas in och postas i närmsta brevlåda live under föreställningen. Under de tio inledande föreställningarna i Stockholm valde hela 3 148 personer att engagera sig.

Turnén fortsätter nu och De redan frälsta kommer spela på över 30 orter runt om i landet. Från varje ort kommer hundratals fler brev att skickas in. Medverkande Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén

Manus Familjen Kaos Regi Astrid Menasanch Tobieson Scenografi/Ljus/Video Johan Rödström Kostym Felicia ”Leffe” Kronlöf Mask Daniela Krestelica Koreograf Sofia Södergård

För mer information: https://www.riksteatern.se/deredanfralsta

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/de-redan-fralsta

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Sara P Borgström
Fotograf: Sara P Borgström
Ladda ned bild
Fotograf: Sara P Borgström De-redan-fralsta
Fotograf: Sara P Borgström De-redan-fralsta
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum