Riksteatern

Cirkuskompaniet Cirk La Putyka har Skandinavienpremiär i Sverige med föreställningen Roots

Dela
Det tjeckiska cirkuskompaniet Cirk La Putyka har levt i åtta generationer genom en och samma familj, Familjen Novák. De har en äkta kärlek för nycirkus där de jobbar med akrobatik, teater och dans. Allt möts i detta tempofyllda drama på scen.

De åtta akrobaterna i cirkussällskapet Cirk La Putyka lever för nycirkusens konster. Åskådarna får se en gripande, kärleksfull och kaotisk värld. En rolig resa med udda karaktärer, bländande kostymer, kraftfullt artisteri, dynamisk koreografi och nycirkus.

Roots är en magisk och poetisk familjeföreställning.

- Var och en av oss kommer från olika delar av världen. Vi har olika erfarenheter och olika berättelser i bagaget, men vi förs alla samman genom cirkusen, virtuositet, adrenalin, poesi, vårt skratt, våra tårar, genom passion, entusiasm och eufori. Det är detta vi vill dela med dig, säger regissör Rostislav Novák.

Två av akrobaterna i sällskapet, Lisa Matilda Angberg och Mira Leonard är svenskar.

Premiär den 7 april i Stockholm

Medverkande Lisa Matilda Angberg Michal Boltnar Vojtěch Fülep Daniel Komarov Ethan Law Mira Leonard Yolaine Anita Dooms Jiří Weissmann

Koncept och Regi Rostislav Novák

Scenografi Hynek Dřízhal

Kostym och Mask Kristina Záveská

Musik Jan Balcar

Koreografi Šárka Bočková, Alexandr Volný, Aneta Antošová Videoprojektioner Jakub Jelen

För mer information: https://www.riksteatern.se/forestallningar/roots/

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/roots

Kontakter

För mer information: Alexandra Öfwerman Press- och PR-ansvarig alexandra.ofwerman@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye