Riksteatern

Stjärnspäckad kabaré när Medborgarbandet åker på turné

Dela
Nu åker Medborgarbandet med bland annat Nina Persson, Dennis Lyxzén och Kristin Amparo på turné med Riksteatern. Med önskan om att ge hopp och framtidstro i valrörelsen bjuds det på politisk kabaré med humor och extravagans. Turnén är en best of-version av den kritikerrosade föreställningen Vinnaren tar allt som sattes upp på Malmö Stadsteater i våras.
Fotograf: Mats Bäcker
Fotograf: Mats Bäcker

Medborgarbandet är en nusvensk rörelse med viljan att starta samtal om demokrati, medborgarskap och vikten av att bry sig om samhället. Syftet är att uppnå engagemang och deltagande. Bakom initiativet står Gudrun Hauksdottir och Nina Persson. Nina är välkänd för de flesta som en av medlemmarna i bandet The Cardigans. Inspirationen till Medborgarbandet kommer bland annat från den politiska New York-gruppen The Citizens Band, som Nina Persson var en del av i flera år.

- Under ett valår är politiken överallt, och det måste den. Den måste också få vara lite långrandig och tråkig och komplicerad. Men våra jobb är att sjunga, spela och dansa, så i år dansar vi politik, säger Nina Persson.

Under våren 2018 spelade Medborgarbandet föreställningen Vinnaren tar allt på Malmö Stadsteater. En föreställning som hyllades av både publiken och kritikerna. Under slutspurten på valrörelsen åker nu bandet på turné med en best of-version av föreställningen.

Den aktuella föreställningen bjuder på dramatiska texter med humor, extravagans och engagemang. På scen ser vi ett tiotal medverkande. Artister, kända och okända, och ett liveband som alla har viljan att lyfta kollektivet.

Föreställningen är ett samarbete mellan Medborgarbandet och Malmö Stadsteater.

Turnépremiär den 24 augusti i Luleå

MEDVERKANDE

Skådespelare/sångare Nina Persson Kristin Amparo Dennis Lyxzén Kanyi Mavi Angelica Radvolt Sakib Zabbar

Musiker Laszlo Dancs, Nadia Hamouchi, Oscar Johansson, Amanda Savbrant och Joakim Svensson

Idé Nina Persson & Gudrun Hauksdottir Text och musik Gertrud Larsson, Åsa Asptjärn, Athena Farrokhzad, Felicia Mulinari, Nina Persson, Anna Kölén, Emil Jensen, Jenny Wilson, Conakry, Thomas Öberg, Kristin Amparo, Kanyi Mavi, Panda da Panda, Oscar Johansson, Mattias Joko, Alexander Wiebelt, m.fl.

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/medborgarbandet/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/medborgarbandet

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Mats Bäcker
Fotograf: Mats Bäcker
Ladda ned bild
Medborgarbandet Kristin Amparo Foto Mats Backer
Medborgarbandet Kristin Amparo Foto Mats Backer
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye