Riksteatern

Komedi om otrohet i goda vänners lag – premiär för Lögnen av Florian Zeller

Dela
Nu sätter Riksteatern upp den franske succédramatikern Florian Zellers pjäs Lögnen i regi av Viktor Tjerneld. En komedi som tar sin början på en allt annat än vanlig parmiddag. Vem har egentligen varit otrogen, vem talar sanning och vem ljuger? Premiär den 21 september i Hallunda.
Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G

- Lögnen är en berättelse om två gifta par, som beter sig som allt annat än gifta. En kyss utanför en butik. En parmiddag i kras. Lögner som blir sanningar och sanningar som blir lögner. Det går i rasande fart där ingen eller inget går säkert, säger Viktor Tjerneld, regissör.

Berättelsen börjar när paret Paul och Alice bjudit in sina vänner Michel och Laurence på middag. Strax innan gästerna ska anlända berättar Alice för Paul att hon av en slump sett Michel kyssa en annan kvinna på stan. Ska hon berätta för sin vän Laurence? Och varför försöker Paul övertyga henne om att inte berätta? Har han också något att dölja?

- Berättelsen är full av överraskningar och vändningar. Direkt när vi tror att vi har löst gåtan kommer det en ny. Så fort huvudpersonerna tror de kommit undan med en lögn så hamnar de i en ny rävsax, fortsätter Viktor Tjerneld.

De två gifta paren spelas av Sanna Krepper, Fredrik Evers, Lotta Östlin Stenshäll och Peter Järn. Florian Zellers pjäser har översatts till flera språk och har spelats över hela världen, han räknas enligt The Guardian till "Den mest spännande nya dramatikern i vår tid".

Premiär den 21 september på Riksteatern i Hallunda

Medverkande Sanna Krepper Fredrik Evers Lotta Östlin Stenshäll Peter Järn

Dramatiker Florian Zeller Översättning Lisa Lindberg Regi Viktor Tjerneld Scenografi och kostym Katrine Gjerding Ljusdesign Jörgen Haimanas Musik och ljuddesign Niclas Anderstedt Lindgren Mask Jessica Hedin

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/lognen/

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/lognen

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye