Riksteatern

Spegla mig utforskar tillit och relationer på sociala medier

Dela
Spegla mig en pjäs med intrig kring identitet och relationer på den digitala ungdomsgården, där vuxenvärlden lyser med sin frånvaro. Mobiltelefonerna uppmanas att vara på under föreställningen. Urpremiär 21 sep i Husby.

Essie och Peppe är femton år. Mitt i natten möts dom i skolan och konfronterar varandra kring ansvar, rättvisa och mod. Vänskap som satts på prov när ögonblicksbilder i mobilen spridits felaktigt och nu riskerar att växa. Går det att laga tillit som brustit och kan verkligen nätet hjälpa till att knyta ihop vänskapsbanden igen?

- Det handlar om alla dom bilder vi visar upp av oss själva på utsidan men också om modet att kunna berätta om det som bränner på insidan, säger manusförfattare och regissör Rebecca Örtman.

Dramat baseras på samtal med unga som berättat om sina egna bilder och relationer på nätet.

- Vi har fördjupat oss i de känslor som sociala medier kan ge. Värmen från följare och stoltheten att äga och dela sin berättelse. Skräcken när en liten händelse växer utanför den egna kontrollen, fortsätter Rebecca Örtman.

Med föreställningen Spegla mig inviger Riksteatern tillsammans med Rats Teater, Fryshuset i Husby och Rinkeby - Kista stadsdelsnämnd en forskningsscen.

Urpremiär den 21 september 18:00 på Fryshuset i Husby (föreställningen spelar under två veckor i Husby).

Spegla mig är ett samarbete mellan Riksteatern och RATS Teater vid Stockholms universitet.

Medverkande Carlos Romero Cruz Ada TeisboManus och regi Rebecca Örtman

Scenografi/kostym Moa Möller Ljus Oscar Tuominen Musik Christoffer Karlsson Mask Rebecca Afzelius

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/spegla-mig/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/spegla-mig

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 637 59 40

Bilder

Ladda ned bild
Spegla mig2-1024x576
Spegla mig2-1024x576
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

Riksteaterturné för succépjäs om förbjuden kärlek i 50-talets Västerbotten29.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Vajlett och Rut är en förbjuden kärlekshistoria i en frireligiös by i 50-talets Västerbotten. En ung nyinflyttad lärarinna och en kortklippt postfröken fattar tycke för varandra. Men samtidigt som känslorna växer mellan dem växer skvallret och rädslan för att bli avslöjade. I regi av Karin Enberg, dramatiserad av Ninna Tersman efter Karin Alfredssons böcker. Ett samarbete mellan Riksteatern och Västerbottensteatern. Turnépremiär med Riksteatern, 3 mars Strängnäs.

P3 Dokumentär blir scenföreställning med Riksteatern – Gängkrigets start27.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är en varm sommardag 2001. Näsets badplats i Göteborg är fylld med badande människor när plötsligt skarpa skott börjar studsa mellan klipporna. De här händelserna handlar P3 Dokumentärs "Skotten på Näsetbadet och gängkrigets start” om. I samarbete med Riksteatern får nu dokumentären en helt ny form och gestaltas av skådespelare. Turnépremiär på Stora Teatern i Göteborg den 14 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye