Riksteatern

Lars Noréns hyllade Episod på turné

Dela
Stor igenkänning, ömhet och humor i Lars Noréns föreställning Episod. Ett drama om vår strävan efter att nå varandra. Vid världspremiären på Malmö Stadsteater i hyllades uppsättningen av både publik och kritiker. Nu åker föreställningen på turné med Riksteatern. För regi står Sofia Jupither.
Fotograf: Urban Jörén
Fotograf: Urban Jörén

Ett hus står i centrum i detta varma existentiella drama. Sex par, som befinner sig i olika skeden av livet, möts under en husvisning. Ägarna som vill sälja huset för att lämna sorg bakom sig, ett medelålders par som behöver ett nytt projekt för att hitta gnistan igen och ett yngre par som precis påbörjat resan tillsammans. Olika liv som vidrör varandra en kort stund men ruckar på de väl upptrampade spåren.

- Lars Noréns storhet ligger i hans förmåga att så pricksäkert fånga oss människor och våra vedermödor. Vi känner igen oss i alla dessa porträtt av personer som försöker och vill men inte förmår och därför misslyckas. Men det vackra ligger också i den ömhet och varma humor med vilken han beskriver oss, och detta gör att vi skrattar med kärlek, säger Sofia Jupither, regissör.

Episod hade världspremiär på Malmö Stadsteater den 14 april i år. En produktion av Jupither Josephsson Theatre Company i samarbete med Malmö Stadsteater, Kulturhuset Stadsteatern, Uppsala Stadsteater, Riksteatern, Svenska teatern i Helsingfors.

Turnépremiär i Skellefteå den 30 september.

Medverkande Åsa Persson Jonas Sjöqvist Cecilia Lindqvist Isak Hjelmskog Elisabeth Wernesjö Mitja Sirén

Text Lars Norén Regi Sofia Jupither Scenografi Erland Birkeland Ljus Ellen Ruge

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/episod/

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/episod

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Urban Jörén
Fotograf: Urban Jörén
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Aejlies och Riksteatern söker urfolkskonstnärer till Jårrh! – ett globalt residens för koreografi och rörelse1.12.2023 08:43:22 CET | Pressmeddelande

För första gången utlyser Riksteatern i nära samarbete med det samiska kulturcentret Aejlies ett konstnärsresidens i Tärnaby, med fokus på koreografi och rörelse. Genom utlysningen hoppas arrangörerna nå urfolkskonstnärer på flera håll i världen. – Genom det här residenset vill vi fortsätta att utveckla Tärnaby till en knutpunkt, inte bara för de samiska kulturyttringarna, utan för alla urfolk. Ett sammanhang där olika kulturer kan speglas och korsbefruktas, säger Oskar Östergren Njajta, verksamhetschef på Aejlies.

Sverigepremiär för sista delen i Gudlejonbelönade Christiane Jatahys skräcktrilogi10.11.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Guldlejonbelönade regissören och dramatikern Christiane Jatahy är tillbaka på Riksteatern med den sista pjäsen i sin trilogi. Efter tystnaden är en pjäs om motstånd berättad genom historien om två systrar och deras far, en bondeledare och aktivist som gav sitt liv för rättvisan. En föreställning som för samman teaterscenen med filmduken och fiktionen med verkligheten. Sverigepremiär 17 november i Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum