Riksteatern

Skrattigt och ärligt när Maria Lundqvist åker på Riksteaterturné med Shirley Valentine

Dela
Tvåfaldiga Guldbaggevinnaren Maria Lundqvist åker i höst på Riksteaterturné med publik och kritikersuccén Shirley Valentine. En varm komedi som bevisar att det aldrig är för sent att utforska sina drömmar. Turnépremiär i Askersund den 3 oktober.
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks

Berättelsen om Shirley Valentine kretsar kring en kvinna som gått vilse i sig själv och slutat lyssna på sina egna behov. Publiken möter henne när hennes väninna Jane bjuder med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. I hemlighet börjar hon packa väskan. Ska hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus?

- Shirley Valentine är en berättelse om en människa som gjorde sitt omöjliga möjligt och jag vet att det överallt i vårt långa land sitter män, kvinnor, mammor systrar, svågrar, döttrar, bröder och pappor som dagligen tvekar över att våga göra desamma, säger skådespelaren Maria Lundqvist.

Komedin om den frustrerade hemmafrun Shirley Valentine skrevs av Willy Russel 1986 och har belönats med flertalet stora nomineringar och priser. I Edward af Silléns översättning och regi utspelas handlingen i nutid men Shirley Valentine är en tidlös berättelse om en människa vars liv inte blev som hon hade tänkt. Våren 2017 hade Shirley Valentine med Maria Lundqvist i huvudrollen premiär på Maximteatern och hyllades av både press och publik.

- Shirley Valentine är den roligaste, mest skrattiga föreställning jag någonsin gjort, utan att ge avkall på djupet och angelägenhetsgraden i historien. Det är även den största skådespelarutmaningen jag någonsin haft då jag bara har mig själv att prata med. Publiken är min enda motspelare och jag älskar det, fortsätter Maria Lundqvist.

Shirley Valentine är ett samarbete mellan Riksteatern, Villman produktion och Audere Vivere. Turnépremiär i Askersund 3 oktober Medverkande Maria Lundqvist

Regi Edward af Sillén Scenografi Lars Östberg Ljusdesign Mikael Kratt Maskör David Julio Kostymör Sigge Avander Foto affischbild Mats Bäcker Foto pressbilder Sören Vilks

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/shirley-valentine/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/shirley-valentine

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 637 59 40

Bilder

Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks
Ladda ned bild
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks1
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks1
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

P3 Dokumentär blir scenföreställning med Riksteatern – Gängkrigets start27.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är en varm sommardag 2001. Näsets badplats i Göteborg är fylld med badande människor när plötsligt skarpa skott börjar studsa mellan klipporna. De här händelserna handlar P3 Dokumentärs "Skotten på Näsetbadet och gängkrigets start” om. I samarbete med Riksteatern får nu dokumentären en helt ny form och gestaltas av skådespelare. Turnépremiär på Stora Teatern i Göteborg den 14 mars.

Ny rapport: Svenskarna vill ta del av mer scenkonst – ekonomin håller oss tillbaka21.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Hela sju av tio svenskar önskar att de oftare tog del av teater, dans och annan scenkonst. Främsta hindret är ekonomi, följt av utbud och tidsbrist. Det visar en ny landsomfattande undersökning från Riksteatern som kartlagt allmänhetens relation till scenkonst. Om svenska folket själva får välja ska det vara mer kärlek, musik och politik på scen och de kändisar man allra helst sitter i salongen med är Marianne Mörck och Jonathan Unge.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye