Riksteatern

Helena Bergström och Marie Göranzon på turné med Riksteatern

Dela
Under våren kommer succéföreställningen Ett Dockhem 2 i regi av Philip Zandén turnera med Riksteatern. I huvudrollerna ser vi Helena Bergström, Marie Göranzon och Philip Zandén.
Fotograf: Matilda Rahm
Fotograf: Matilda Rahm

Den prisbelönte amerikanska dramatikern Lucas Hnath riktar en granskande blick mot karaktärerna i Ibsens mästerverk från 1879 och placerar dem i nutid, i denna uppsättning som nu ska ut på turné i Sverige.

- Vi på Riksteatern är mycket stolta att kunna erbjuda Ett Dockhem 2 till vår publik. Det är en uppsättning som präglas av elegans, humör, starka känslor och intelligens där Helena Bergström och Marie Göranzon skapar magi. En dunderbra skådespelarfest helt enkelt, säger Dritëro Kasapi, Riksteaterns teaterchef.

Nu får fler människor runtom i Sverige möjlighet att se den hyllade föreställningen som spelade på Kulturhuset Stadsteatern hösten 2018.

- Att tillsammans med Riksteatern göra det möjligt för ännu fler att få uppleva den fantastiska publiksuccé som Ett Dockhem 2 varit hos oss under hösten, känns underbart! Sverige, gör plats för en feministisk, tänkvärd och rolig kraftmätning mellan giganterna Helena Bergström och Marie Göranzon, säger Anna Takanen, Teater- och scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern

Produktionen är en samproduktion mellan Kulturhuset Stadsteatern och Riksteatern med ursprunglig premiär vid Kulturhuset Stadsteatern Stockholm.

Turnépremiär 2 maj i Lund

Medverkande

Helena Bergström Marie Göranzon Philip Zandén Matilda Ragnerstam

Konstnärligt team Manus Lucas Hnath Regi Philip Zandén Biträdande regi Gunilla Röör

Scenografi Lars Östbergh Kostym Ann Bonander Looft Mask Ulrika Ritter Ljus Tobias Hagström-Ståhl Ljud Simon Mårtensson

För mer information samt turnéplan:

www.riksteatern.se/ettdockhem2

Pressbilder till föreställningen finns på:

http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/ett-dockhem-2

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Matilda Rahm
Fotograf: Matilda Rahm
Ladda ned bild
Helena Bergström och Philip Zandén Fotograf: Matilda Rahm
Helena Bergström och Philip Zandén Fotograf: Matilda Rahm
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

Riksteaterturné för succépjäs om förbjuden kärlek i 50-talets Västerbotten29.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Vajlett och Rut är en förbjuden kärlekshistoria i en frireligiös by i 50-talets Västerbotten. En ung nyinflyttad lärarinna och en kortklippt postfröken fattar tycke för varandra. Men samtidigt som känslorna växer mellan dem växer skvallret och rädslan för att bli avslöjade. I regi av Karin Enberg, dramatiserad av Ninna Tersman efter Karin Alfredssons böcker. Ett samarbete mellan Riksteatern och Västerbottensteatern. Turnépremiär med Riksteatern, 3 mars Strängnäs.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye