Riksteatern

Popkultur blir danscollage i rosa rummet - turnépremiär för So Sorry

Dela
Lekfullt och intensivt collage av popkulturens uttryck och danser, förpackat i ett rum av rosa plast. Nu är det turnépremiär för dansföreställning So Sorry. Koreografen BamBam Frost har utforskat estetik från musikvideos och livekonserter och ställt sig frågan vad populärkulturen vi konsumerar betyder för oss och hur den landar i våra kroppar.
Fotograf: Senay Berhe
Fotograf: Senay Berhe

So Sorry är en utvecklad version av föreställningen Sorry som hade produktionsresidens på Riksteatern och premiär på MDT våren 2018. Till välbekanta beats i ett rum helt klätt av rosa plast bjuder BamBam Frost tillsammans med Mari Carrasco och Lydia Östberg Diakité in till en intensiv, rolig och svettig föreställning där popkulturen monteras isär för att sättas samman igen till något nytt.

- Populärkultur är som en transformerande organism i ständig kommunikation med samtiden. För mig är det viktigt och alltid aktuellt att bryta ner, analysera, kritisera och se betydelsen av det som många av oss med kärlek konsumerar dagligen, säger BamBam Frost, koreograf.

I arbetet med So Sorry har BamBam Frost studerat framförallt afroamerikanska kvinnliga artister inom RnB, pop och hiphop men även tittat tillbaka på svart underhållningshistoria i stort.

- Jag hade en längtan efter att ta in denna popkulturella värld i mitt arbete inom samtida dans och koreografi. Tillsammans med dansarna ville jag lära mig mer, bryta ner och bygga om, helt enkelt leka med det material och de referenser jag vuxit upp med, fortsätter BamBam Frost.

Turnépremiär den 23 februari i Visby

Medverkande BamBam Frost Mari Carrasco Lydia Östberg Diakité Konstnärligt team Koreografi BamBam Frost Ljusdesign Anton Andersson Ljuddesign Yared Cederlund Scenografi Lisa Berkert Wallard Yttre öga Alexandra Tveit

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/sosorry/

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/so-sorry

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Senay Berhe
Fotograf: Senay Berhe
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye