Riksteatern

Ny biträdande teaterchef på Riksteatern

Dela
Anna Novovic blir Riksteaterns nya biträdande teaterchef. Novovic har en bakgrund som regissör och kommer nu senast från Malmö stad där hon arbetat som konstnärlig ledare för Sommarscen Malmö. Hon tillträder tjänsten som biträdande teaterchef den 1 oktober.
Anna Novovic
Anna Novovic

- Riksteatern är en unik verksamhet med ett stort och viktigt uppdrag. Som biträdande teaterchef kommer jag att få möjlighet att kombinera lokal förankring med en internationell utblick. Det är en erfarenhet jag har med mig från Malmö, där jag bott i 15 år. Jag ser fram emot att tillsammans med Dritëro Kasapi, alla medarbetare och framför allt alla lokala eldsjälar som är engagerade i rörelsen, jobba för att utveckla verksamheten så att den ska stå stark även i framtiden, säger Anna Novovic.

Anna Novovic är i grunden regissör, utbildad på Statens Teaterskole i Köpenhamn. Hon har en lång erfarenhet som regissör på olika teatrar i Norden och har även arbetat som chef för Helsingborgs stadsteater. Sedan 2015 arbetar Novovic för Malmö Stad med kulturella arrangemang, b.la. som konstnärlig ledare för Sommarscen Malmö.

- Jag är mycket glad att Anna Novovic kommer till oss som biträdande teaterchef. Hennes konstnärskap och erfarenhet av att vara chef och ledare som har arbetat nära föreningsliv och medborgare kommer att vara en stor tillgång för oss på Riksteatern, säger Dritëro Kasapi, teaterchef Riksteatern.

Anna Novovic tillträder tjänsten som biträdande teaterchef den 1 oktober 2019.

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Anna Novovic
Anna Novovic
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye