Riksteatern

Publiksuccén De Oroliga ut på Riksteaterturné

Dela
Den hyllade föreställningen De oroliga, i regi av Pernilla August, turnerar under november och december i Sverige. På scen ser vi Rebecka Hemse, Marika Lindström och Angela Kovács.
Fotograf: Jenny Baumgartner
Fotograf: Jenny Baumgartner

Pappan och dottern sitter med en bandspelare mellan sig. Planen är en gemensam bok. Men åldrandet hinner ikapp pappan och samtalen blir oförutsägbara och splittrade. De oroliga är en lekfull och utforskande roman av Linn Ullman om ett barn som inte kan vänta med att växa upp, och om två föräldrar som helst vill vara barn. En berättelse om minnen och glömska och alla historier som utgör ett liv.

Skådespelaren Rebecka Hemse beskriver föreställningen som lekfull, allvarlig, oroande men förhoppningsvis också rolig.

- Jag tror att publiken kan känna igen sig när de ser De oroliga, de kanske minns sina liv och sin barndom. Kanske tänker de på hur barnet de en gång var för alltid är en del av deras liv.

Rebecka Hemse har tidigare varit ute på en kort Riksteaterturné med föreställningen Den Girige och ser fram emot att få spela ute i landet igen.

- Det ska bli roligt och spännande att få se nya platser och möta en ny publik. Det finns så många fina små och stora scener runt om i Sverige, både moderna och gamla historiska teaterbyggnader som jag ser fram emot att spela på, Jag har rest relativt lite i Sverige så det känns lyxigt att få möjlighet att göra det, säger Rebecka Hemse, skådespelare.

Riksteatern i samarbete med Dramaten.

Turnépremiär 5 november i Göteborg

Medverkande

Rebecka Hemse Marika Lindström Angela Kovács

Konstnärligt team

Dramatisering Karen-Maria Bille Regi Pernilla August Scenografi och kostym Magdalena Åberg Ljusdesign Mira Svanberg Musik och ljuddesign Anna Sóley Tryggvadóttir Peruk och mask Sofia Ranow Boix-Vives

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/deoroliga

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/de-oroliga

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Jenny Baumgartner
Fotograf: Jenny Baumgartner
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye