Riksteatern

FeminEast 2019

Dela
Återigen tar världstjärnor plats på scen under årets FeminEast arrangerat av Riksteatern. FeminEast har under åren lyft fram starka kvinnor som genom sina röster och sitt artisteri verkar för sina medmänniskor. På plats i år är bland annat Darya Dadvar, en av Irans populäraste kvinnliga artister.
Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Fotograf: © FeminEast/Riksteatern

Riksteatern arrangerar för fjärde året i rad FeminEast. Denna gång med klassisk musik, psykedeliska riff samt post-progressiv jazz och funk med musiker från bland annat Kurdistan, Iran, Argentina, Turkiet och Egypten. FeminEast riktar strålkastarljuset mot kvinnliga artister som med sina röster tar plats, revolutionerar, banar väg och förändrar - i en värld där alla inte har samma förutsättningar. Nytt för i år är att publik runt hela Sverige kan ta del av konserten med Tanblues eftersom den kommer att sändas digitalt. Tanblues är ett enastående musikaliskt möte mellan superstjärnan Josette Bushell-Mingo och den högt renommerade musikern Tahmoures Pournazeri.

Stockholm och Göteborg får besök av världsstjärnan Darya Dadvar. Hon anses vara en av de mest innovativa artisterna inom World Music idag och också en av Irans populäraste kvinnliga artister.

- FeminEast är en av årets höjdpunkter på Riksteatern för alla som är intresserade av konstnärliga röster som sällan får höras. Det handlar om konst som vi inte skulle få möjlighet att ta del av på något annat sätt än just här och nu på FeminEast, säger Dritëro Kasapi, teaterchef.

FeminEast pågår mellan 23 november och 1 december i Stockholm, Göteborg och Uppsala samt via digitala sändningar.

För mer information och program:

https://www.riksteatern.se/femineast

Pressbilder:

http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/femineast-2019

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Ladda ned bild
Darya Dadvar Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Darya Dadvar Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Ladda ned bild
Liliana Zavala Trio Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Liliana Zavala Trio Fotograf: © FeminEast/Riksteatern
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Riksteatern firar 60 år av teater för barn och unga4.6.2024 15:53:31 CEST | Pressmeddelande

1964 tog Riksteaterns kongress ett historiskt beslut och blev den första svenska teaterinstitutionen med en verksamhet helt riktad till barn och unga. Sedan dess har Riksteatern nått ut till flera generationer barn från Norrbotten till Skåne. Varje år nås över 16 000 barn på över 50 orter av Riksteaterns scenkonstproduktioner. Den 1 oktober uppmärksammas 60 års-firandet med en dag av nyskriven dramatik och cirkus hos Riksteatern i Hallunda.

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye