Riksteatern

Riksteatern släpper ASMR-podd och ger dig en alternativ kulturupplevelse

Dela
Idag publiceras Riksteaterns nya ASMR-podd Rummet. De fem episoderna är inspirerade av vårens inställda repertoar. Du kan nu lyssna på Stormen, Natten och Nedbäddad. Nästa vecka släpps Det inre och Bebisbubblan.

Podcasten Rummet är en ASMR-upplevelse inspirerad av Riksteaterns repertoar, som tidigare i vår ställdes in med anledning av coronaviruset. ASMR står för Autonomous sensory meridian response och är ljudklipp och filmer som kan framkalla stort välbehag, ofta med en kittlande känsla genom kroppen. Det kan till exempel handla om viskande röster, penslar som dras mot en mikrofon eller knackningar mot en burk.

- I den mycket speciella situation som vi i Sverige befinner oss i nu, där vi faktiskt inte kan och bör sitta i en teatersalong med andra människor och dela upplevelser, vill vi på Riksteatern erbjuda människor kultur på ett annat sätt. Vår podcast är en upplevelse som helt enkelt gör sig bäst långt bort från det offentliga rummet, med hjälp av dina bästa hörlurar. Så istället för att gå ut så hjälper vi lyssnarna att resa inåt, säger Robin Olsson, chef för enheten PR & Kommunikation på Riksteatern.

Det råder delade meningar om ASMR som fenomen. En del upplever det smått obehagligt när någon viskar i ens öra medan många andra älskar det och använder det som hjälpmedel vid sömnproblem och för att lindra stress och oro.

- Podden är en del i Riksteaterns digitala satsning, att skapa upplevelser för alla överallt - även digitalt. Och i dessa osäkra tider kanske Rummet kan bidra med att lindra stress och oro och få lyssnaren att koppla av en stund, kanske känna sig omhändertagen om man känner sig ensam, säger Robin Olsson.

Podcasten produceras i samarbete med produktionsbolaget Munck Studios.

Här kan du lyssna på podcasten.

https://shows.acast.com/rummet

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

P3 Dokumentär blir scenföreställning med Riksteatern – Gängkrigets start27.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är en varm sommardag 2001. Näsets badplats i Göteborg är fylld med badande människor när plötsligt skarpa skott börjar studsa mellan klipporna. De här händelserna handlar P3 Dokumentärs "Skotten på Näsetbadet och gängkrigets start” om. I samarbete med Riksteatern får nu dokumentären en helt ny form och gestaltas av skådespelare. Turnépremiär på Stora Teatern i Göteborg den 14 mars.

Ny rapport: Svenskarna vill ta del av mer scenkonst – ekonomin håller oss tillbaka21.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Hela sju av tio svenskar önskar att de oftare tog del av teater, dans och annan scenkonst. Främsta hindret är ekonomi, följt av utbud och tidsbrist. Det visar en ny landsomfattande undersökning från Riksteatern som kartlagt allmänhetens relation till scenkonst. Om svenska folket själva får välja ska det vara mer kärlek, musik och politik på scen och de kändisar man allra helst sitter i salongen med är Marianne Mörck och Jonathan Unge.

Svart humor i succémonolog om att överleva tonåren19.2.2024 10:21:44 CET | Pressmeddelande

Instructions for a Teenage Armageddon spelade för utsålda hus för den unga publiken i London. En drastisk och rapp monolog om Eileen som är tretton år när hennes syster går bort i anorexia. Hur överlever man det kaos som tonåren kan vara? Pjäsen är skriven av den brittiska dramatikern Rosie Day. I regi av Josefin Ankarberg i en svensk översättning och iscensättning. På scen Alexandra Nordberg. Premiär 27 februari i Halmstad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye