Riksteatern

Författarparet Ulf Nilsson och Lotta Olsson gör comeback med magisk musikal

Dela
Barnboksförfattarna Ulf Nilsson och Lotta Olsson som står bakom succén Lilla stora livet är tillbaka på Riksteatern. Denna gång med en magisk musikal för årskurs 2-4. En berättelse om syskonskap, empati och fantasins kraft. För regi står Olle Törnqvist och musiken är komponerad av grammisvinnarna Amason. Firma, Masker & Magi har urpremiär den 2 oktober i Hallunda.

-Nyskriven musik, fantastiska masker och en spännande text tar oss med på en hisnande resa genom tid och rum. Firma, Masker & Magi ger barnen tillgång till en fantasieggande värld fylld av spännande saker och händelser. Konst för unga människor känns viktigare än någonsin i dessa pandemitider, säger Olle Törnqvist, regissör.

Föreställningen handlar om en ängslig lillebror och hans nyfikna storasyster som på väg hem från skolan tar en omväg och passerar affären ”Firma Masker & Magi”. Här finns fantastiska uppfinningar och konstiga masker. Den teatrala ägarinnan är upprörd över att en vän hamnat på sjukhus och frågar om barnen kan passa butiken medan hon hälsar på. En värld av magi möter barnen när de börjar utforska butiken efter att ägarinnan har åkt.

-Den handlar om magin att få vara en annan en stund. Det är ju just den magin som är teaterns och konstens kärna, säger Ulf Nilsson, manus. För uppsättningen står de hyllade barnboksförfattarna Lotta Olsson och Ulf Nilsson, regissören Olle Törnqvist och scenografen Johanna Mårtensson - teamet bakom succén Lilla stora livet. Musiken är komponerad av Grammisvinnarna Amason och My Walther har gjort föreställningens masker.

Urpremiär den 2 oktober i Hallunda, Stockholm Medverkande Nadia Hussein Victor Morell Malin Vispe* Musiker Nadia Hamouchi *Praktikant från Högskolan för scen och musik - Göteborgs universitet (gäller hösten 2020)

Regi Olle Törnqvist Manus och sångtexter Ulf Nilsson och Lotta Olsson Scenografi, kostymdesign Johanna Mårtensson Maskdesign hel och halvmasker och maskspelsinstruktion My Walther Mask- och perukdesign Eva Rizell Ljusdesign Oscar Tuominen Komposition och inspelning vinjettsång Amason Ljuddesign Markus Vass Dramaturger Ninna Tersman och Elsa Berggren Turnéledning/kostym och rekvisitateknik Lina Wollter Scen/teknisk samordning Tomas Björnlund Ljusteknik turné Oscar Tuominen Ljudteknik turné Markus Vass

För mer information samt turnéplan: riksteatern.se/firmamaskermagi

Pressbilder finns på: mediabank.riksteatern.se/blog/tag/firma-masker-magi

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

Riksteaterturné för succépjäs om förbjuden kärlek i 50-talets Västerbotten29.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Vajlett och Rut är en förbjuden kärlekshistoria i en frireligiös by i 50-talets Västerbotten. En ung nyinflyttad lärarinna och en kortklippt postfröken fattar tycke för varandra. Men samtidigt som känslorna växer mellan dem växer skvallret och rädslan för att bli avslöjade. I regi av Karin Enberg, dramatiserad av Ninna Tersman efter Karin Alfredssons böcker. Ett samarbete mellan Riksteatern och Västerbottensteatern. Turnépremiär med Riksteatern, 3 mars Strängnäs.

P3 Dokumentär blir scenföreställning med Riksteatern – Gängkrigets start27.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är en varm sommardag 2001. Näsets badplats i Göteborg är fylld med badande människor när plötsligt skarpa skott börjar studsa mellan klipporna. De här händelserna handlar P3 Dokumentärs "Skotten på Näsetbadet och gängkrigets start” om. I samarbete med Riksteatern får nu dokumentären en helt ny form och gestaltas av skådespelare. Turnépremiär på Stora Teatern i Göteborg den 14 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye